pondělí 27. července 2015

Domácí BEBE sušenky

Domácí BEBE sušenky


Také byste chtěli mít energii na celé dopoledne - a bez chemie?! Vyzkoušejte tento recept a určitě se k němu budete často vracet. Příprava domácích BEBEček totiž zabere míň času, než kdybyste si pro ně skočili do obchodu. Tak nač čekat?! Pusťte se do díla!

Na 12 sušenek budete potřebovat:
  • 1 šálek celozrnné mouky
  • 1 šálek jemných ovesných vloček
  • 1 šálek třtinového cukru
  • 1/2 šálku drcených lískových ořechů
  • 8 lžic kokosového oleje (nebo rozpuštěného másla)
  • 4 lžíce kakaa
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 vejce

dále můžete přidat: rozinky, slunečnicové, chia nebo dýňové semínka, nalámanou čokoládu, vanilkovou esenci

Troubu si předehřejte na 200st. Plech si vystelte pečícím papírem. Ořechy si dejte do pevného sáčku a válečkem podrťte (nebo jako já, dejte do elektrického sekáčku a párkrát stiskněte spoušť) Měly by být nasekány nahrubo. Mouku smíchejte se sodou, skořicí, kakaem, vločkami, ořechy a cukrem (a dalšími suchými ingrediencemi dle vašeho přání). V druhé míse promíchejte tuk s vejcem. Tuto mokrou směs přidejte do suché a vše důkladně promíchejte. Potom jenom velkou lžíci vytvarujte na pečící papír sušenky o tvaru BEBEček. Neměly by být ani moc tenké ani moc silné (jinak z nich bude spíš buchta, jako v mém případě:)). Díky sodě se při pečení ještě trochu "zvednou". Pečte 10-12minut. Poté vytáhněte z trouby a nechte ještě dojít a zchladnout. 
Na snídani si je dopřejte s poctivým jogurtem nebo avokádovo-banánovým termixem a čajem.

Přeji DOBROU CHUŤ!!

Žádné komentáře:

Okomentovat