čtvrtek 20. dubna 2023

ČOKOCHLEBÍK extra

 pro čokoholiky


Někdy jsou noci delší než by člověk chtěl....a to pak přijde vhod tento EXTRA čokoládový chlebíček, který si klidně můžete pomazat ještě nějakou dobrou čokoládovou pomazánkou (doporučuji od šufana) a zapíjet jej horkou čokoládou!

Dovoleno je VŠE :-)!


Na 1 formu velikosti biskupského chlebíčku budete potřebovat:

  • 350g špaldové hladké mouky
  • 50g kakaa
  • 100g pohankové mouky (nebo celozrnné)
  • 150g třtinového cukru
  • 2 vejce
  • 100g ořechů (nebo müsli, granoly...)
  • 100g jemných ovesných vloček
  • 200ml mléka
  • 250g jogurtu
  • 100g másla
  • 100g hořké čokolády
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • špetka soli


Nejprve si namočte vločky do mléka a nechejte 15 minut odstát.

Poté zapněte troubu na 180st a formu si vystelte pečícím papírem.

V mixéru rozmixujte ořechy (granolu, müsli) s jogurtem. (pokud ovšem máte rádi kousky ořechů a ovoce v chlebíčku, můžete je jen spolu promíchat).

Máslo ohřejte v mikrovlnce, aby trochu povolilo.

Mouky smíchejte metličkou s kypřícím práškem, sodou, kakaem a solí.

V mixéru vyšlehejte vejce s cukrem do pěny (cca 8-10min.). Poté přidejte jogurt s ořechy, máslo, nasáklé vločky a mouku s kakaem a kypřidly.

Čokoládu nalámejte na kousky a dejte do misky - vložte do mikrovlnky a nechejte trochu povolit. (2-3minuty)


Do formy na chlebíček vystlané pečícím papírem vlijte pomocí stěrky 2/3 těsta.

Upěchujte mokrýma rukama.

Zbylou 1/3 smíchejte s rozpuštěnou čokoládou a vlijte na povrch těsta.

Vložte do vyhřáté trouby a pečte cca 60min.


Po upečení zkuste zapíchnout do chlebíčku špejli, jestli ji vytáhnete suchou. Máte hotovo!











Žádné komentáře:

Okomentovat