úterý 21. července 2015

Dýňový chlebíček

Dýňový chlebíček





Dýňový chlebíček je díky dýňovému pyré takový hutnější a vláčnější. Nezapomeňte jej řádně osladit (tentokrát:)!!), pokud tak neučiníte (jako já:)), tak si to pak vynahraďte při stolování. (např. podáváním s Chia hruškovo-rozinkovou marmeládou a jogurtem, mňam!).

Na 1 chlebíček budete potřebovat:
  • 1 a 1/2 šálku dýňového pyré
  • 2 šálky celozrnné mouky (špaldové)
  • 1 lžička bezfosfátového prášku do pečiva
  • špetka soli
  • špetka muškátového oříšku
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 hořké čokolády
  • 1/4 šálku řepkového oleje
  • 1 lžíce chia semínek a 3 lžíce vody
  • 1 hrst vlašských ořechů
  • 1 hrst rozinek
  • 3-5 lžic agávového sirupu (nebo medu či jiného sladidla)
  • pár kapek vanilkové esence

Troubu si rozehřejeme na 200st. Formu na biskupský chlebíček si vysteleme pečícím papírem. V malém hrníčku nebo misce nejprve smícháme chia semínka s vodou. Poté si v míse smícháme mouku s kypřícím práškem, solí, skořicí, muškátovým oříškem, ořechy, rozinkami a nalámanou čokoládou. Vše vařechou promícháme. V druhé míse smísíme dýňové pyré (zde uvádím recept na přípravu), olej, zgelovatělá chia semínka a sirup či jiné tekuté sladidlo. (Pokud jsme místo tekutého sladidla použili cukr, bude patřit do misky s moukou). Všechny tyto ingredience spolu řádně promícháme, až z nich vznikne jednolitá směs. Poté je postupně přimícháme k suché moučné směsi. Nezalekněte se té hustoty, dýňový chlebíček je opravdu hutný. Až nám vznikne hutné těsto, tak jej vylejeme do formy a ještě ozdobíme pár kousky ořechů. Vložíme do trouby a pečeme cca 40min.

Podávejte s jogurtem, chia marmeládou nebo jen tak s ranní bílou kávou! 

Energie na celé dopoledne je tímto pokrmem zaručena!!



Žádné komentáře:

Okomentovat