úterý 21. července 2015

Datlový chlebík

Datlový chlebík




Ingredience:
  • 250g sušeného ovoce (já použila datle)
  • 2 hrsti ořechů - vlašské, kešu....
  • 2 vejce
  • 50ml oleje (olivový nebo řepkový)
  • 200ml mléka
  • 1 lžička skořice
  • 250g celozrnné mouky (já použila 200g špaldové a 50g pohankové)
  • 1/2 prášku do pečiva
  • špetka soli

Troubu si předehřejte na 200st. Formu na chlebíček si vystelte pečícím papírem. Sušené ovoce chvíli povařte se 3 lžicemi vody, aby trochu změklo. Potom jej v míse rozmixujte spolu s ořechy. Přidejte vejce, olej, mléko - vyšlehejte jednolitou směs. Do druhé mísy prosijte mouku s kypřícím práškem, přidejte špetku soli a skořici. Tuto suchou směs přidejte k té "mokré" a vše ještě důkkladně promíchejte. Vzniklé těsto vlijte do formy a dejte péct do vyhřáté trouby na cca 40min.

Po vychladnutí (ideálně na mřížce) si chlebík dejte buď s kopečkem polotuhého kokosového mléka, s máslem, jogurtem nebo jen tak s čajem nebo carem. Chutná skvěle!

Přeji dobrou chuť!!!


Žádné komentáře:

Okomentovat