úterý 14. července 2015

Mrkvový chlebík

Mrkvový chlebík





Na 1 mrkvový chlebík budete potřebovat:

  • 375g celozrnné špaldové mouky
  • 12g kypřícího bezfosátového prášku do pečiva
  • 2ks velké mrkve
  • 1/2 lžičky soli
  • 100g nasekaných vlašských ořechů
  • 4 lžíce (60g) medu nebo javorového sirupu
  • špetka mletého zázvoru
  • 1 llžička skořice
  • 3 vejce
  • 60ml řepkového oleje


Troubu si předehřejte na 180st. 
Formu na biskupský chlebíček si vyložte pečícím papírem. 
Mrkev si oškrabejte a nastrouhejte na hrubo. 
V jedné míse smíchejte mouku s kypřícím práškem, solí, skořicí a zázvorem. 
V druhé míse si vyšlehejte vejce s medem, přidejte olej a nastrouhanou mrkev. 
Tekutou směs postupně přimíchávejte k suché směsi a vše důkladně promíchejte. 
Na závěr přidejte také nasekané ořechy a ještě jednou vše promíchejte. 
Směs vlijte do formy a dejte péct na 180st., 45min.

Před krájením nechte úplně vychladnout!
Podávejte s medem a máslem (pro fajnšmekry), nebo jenom s medem, nebo jenom tak (pro dietáře:)).
připíjejte vámi oblíbený mok. Ideálně caro nebo kávu s mlékem.


Žádné komentáře:

Okomentovat