Mrkvový chlebík
Na 1 mrkvový chlebík budete potřebovat:
- 375g celozrnné špaldové mouky
- 12g kypřícího bezfosátového prášku do pečiva
- 2ks velké mrkve
- 1/2 lžičky soli
- 100g nasekaných vlašských ořechů
- 4 lžíce (60g) medu nebo javorového sirupu
- špetka mletého zázvoru
- 1 llžička skořice
- 3 vejce
- 60ml řepkového oleje
Troubu si předehřejte na 180st.
Formu na biskupský chlebíček si vyložte pečícím papírem.
Mrkev si oškrabejte a nastrouhejte na hrubo.
V jedné míse smíchejte mouku s kypřícím práškem, solí, skořicí a zázvorem.
V druhé míse si vyšlehejte vejce s medem, přidejte olej a nastrouhanou mrkev.
Tekutou směs postupně přimíchávejte k suché směsi a vše důkladně promíchejte.
Na závěr přidejte také nasekané ořechy a ještě jednou vše promíchejte.
Směs vlijte do formy a dejte péct na 180st., 45min.
Před krájením nechte úplně vychladnout!
Podávejte s medem a máslem (pro fajnšmekry), nebo jenom s medem, nebo jenom tak (pro dietáře:)).
připíjejte vámi oblíbený mok. Ideálně caro nebo kávu s mlékem.
Žádné komentáře:
Okomentovat