Vláčný, hutný a zdravý!
Klasika všech klasik. A tak jím musím také začít, pro mě je totiž chlebíkem číslo 1!
Ale pokud u vás nejsou banány tím nejoblíbenějším ovocem, tak se můžete těšit na vlnu dalších chutných a zdravých snídaňových chlebíčků. Budu Vám je tu přidávat po celý měsíc LEDEN!
Budete potřebovat:
- 250 g špaldové mouky jemně mleté
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 3 menší zralé banány
- 2 lžíce (čerstvé) jablečné šťávy
- 125 g másla
- 2 vejce
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 2 lžíce medu
- 50 g vlašských ořechů
Postup:
Troubu předehřejeme na 180stupňů. Formu na chlebíček
vymažeme máslem a vysypeme moukou.
Banány oloupeme, nakrájíme na menší kolečka a v míse pomocí vidličky rozmačkáme. Přidáme jablečnou šťávu a promícháme.
Samostatně utřeme máslo s vejci. Přidáme mouku, prášek do pečiva, mletou skořici a med a vše promícháme. Nakonec vmícháme rozmačkané banány a nasekané vlašské ořechy.
Banány oloupeme, nakrájíme na menší kolečka a v míse pomocí vidličky rozmačkáme. Přidáme jablečnou šťávu a promícháme.
Samostatně utřeme máslo s vejci. Přidáme mouku, prášek do pečiva, mletou skořici a med a vše promícháme. Nakonec vmícháme rozmačkané banány a nasekané vlašské ořechy.
Vše vlijeme do vymazané formy a dáme péct do trouby. Pečeme
50-60 minut do propečení. Po upečení necháme chlebíček mírně vychladnout, pak
vyklopíme a necháme vychladnout.
Připíjíme caro s mlékem nebo čaj.