z fazolí!!!
Tak už došlo i na mě. Po dlouhém odolávání jsem i já upekla fazolové brownies, které má mít mnohem výživnější hodnoty, než to klasické (jak jinak:-)). Ale popravdě, žádná exploze chuťových buněk se nekonala...
Tak jsem nelenila a ještě v ten den jsem z něj vytvořila něco mnohem lepšího, chutnějšího, výživnějšího a vydatnějšího :-)!
Byla to těžká improvizace, ale vzhledem k nátlaku na recept jsem jej i tak z hlavy vyštrachala a nyní sepsala :-)
Pokud máte taky prázdninové dny plné aktivit, sportu, energetického výdeje a úžasných zážitků. Tak věnujte svou půlhodinku v kuchyni a na týden máte o výživné snídaně či svačinky vystaráno!
Tento chlebíček je bez cukru a následně si jej mažu domácími povidly. Kdo má raději sladší chlebíček bez pomazání, ať místo přesnídávky použije 100g třtinového cukru.
Na 1 velký chlebíček budete potřebovat: (lze také upéct v hluboké obdélníkové zapékací formě)
- 300g uvařených červených fazolí (používám zcezenou konzervu bonduelle)
- 2 vejce
- 100g nastrouhané červené řepy
- 200g nastrouhané cukety (nebo můžete zvolit jen cuketu nebo řepu)
- 120g jahodové nebo jablečné přesnídávky (máte-li rádi vláčnější chlebíky) nebo 100g třtinového cukru
- 50ml kokosového oleje (nebo 80ml řepkového)
- 100g lískových ořechů
- 100g hořké čokolády
- 350g špaldové mouky
- 2 lžíce kakaa
- 1,5 lžičky kypřícího prášku
- špetka soli
Fazole zcedíme a rozmixujeme s červenou řepou, cuketou, přesnídávkou (nebo cukrem) a vejci.
Přimícháme olej, lískové ořechy a nalámanou čokoládu.
V míse si smícháme mouku s kypřícím práškem, kakaem a špetkou soli.
Poté vlijeme do středu rozmixovanou fazolovo-cuketovo-řepovou směs.
Důkladně promícháme.
Přidáme ořechy a nalámanou čokoládu a vlijeme do pečícím papírem vystlané formy.
Vložíme do trouby předehřáté na 180st.
Pečeme 60min.
Po úplném vychladnutí krájíme a podáváme buď s povidly nebo ořechovým máslem.
Uchováváme v ledničce.
PŘEJEME DOBROU VYDATNOU CHUŤ!!!!
Povidla od tety Ivky jsou nej! |
i manžílek mi to krade :-) |
Žádné komentáře:
Okomentovat