středa 14. srpna 2019

Řepový dip

z cizrny





Pomazánky a dipy jsou skvělým pomocníkem pro letní grilovačky a párty. Hostinu vždycky pěkně doplní a dodají jídlu tu správnou tečku. V tomto případě hlavně tu Zdravou!
Určitě všichni znáte cizrnový hummus. Vždycky mi tam vadila nahořklá chuť tahini - sezamového semínka. Tak jsem celé prázdniny zkoušela různé varianty a obměny, až jsem téměř na jejich konci doladila recept k dokonalosti - teda alespoň co se ohlasu nejbližších týče a hlavně co se týče mých chuťových pohárků! Chcete jej taky vyzkoušet? Tak si připravte elektrický sekáček a jdeme na to!

Na velkou misku řepového dipu budete potřebovat:


  • 1 konzervu cizrny (používám bonduelle nebo ze zdravé výživy)
  • 1 bulva uvařené nebo upečené červené řepy (dávám ji v alobalu vždycky na dno trouby, když cokoliv peču nebo kupuju v obchodě zavakuovanou uvařenou)
  • 1 hrst nesolených arašídů 
  • 1/2 - 1 lžička soli (dle potřeby každého)
  • 1 lžička balsamikového octa
  • 2 lžíce nálevu z cizrny (v plechovce)
  • citrónová šťáva
  • 2 lžíce olivového oleje


Na doladění: 

  • 100g bryndzy nebo balkánského sýra, fety či nivy
  • vlašské ořechy
  • lístky máty


Do sekáčku si dejte postupně všechny výše uvedené ingredience a rozmixujte vše dohladka.
Poté směs přendejte do pěkné misky nebo misek, ozdobte sýrem, ořechy a mátou. Můžete posypat také chilli vločkami.

Podávejte s bílou bagetkou nebo domácím chlebem - jako my :-)! Ale o něm až příště :-)



DOBROU CHUŤ!!!!!!

Žádné komentáře:

Okomentovat