z cizrny
Pomazánky a dipy jsou skvělým pomocníkem pro letní grilovačky a párty. Hostinu vždycky pěkně doplní a dodají jídlu tu správnou tečku. V tomto případě hlavně tu Zdravou!
Určitě všichni znáte cizrnový hummus. Vždycky mi tam vadila nahořklá chuť tahini - sezamového semínka. Tak jsem celé prázdniny zkoušela různé varianty a obměny, až jsem téměř na jejich konci doladila recept k dokonalosti - teda alespoň co se ohlasu nejbližších týče a hlavně co se týče mých chuťových pohárků! Chcete jej taky vyzkoušet? Tak si připravte elektrický sekáček a jdeme na to!
Na velkou misku řepového dipu budete potřebovat:
- 1 konzervu cizrny (používám bonduelle nebo ze zdravé výživy)
- 1 bulva uvařené nebo upečené červené řepy (dávám ji v alobalu vždycky na dno trouby, když cokoliv peču nebo kupuju v obchodě zavakuovanou uvařenou)
- 1 hrst nesolených arašídů
- 1/2 - 1 lžička soli (dle potřeby každého)
- 1 lžička balsamikového octa
- 2 lžíce nálevu z cizrny (v plechovce)
- citrónová šťáva
- 2 lžíce olivového oleje
Na doladění:
- 100g bryndzy nebo balkánského sýra, fety či nivy
- vlašské ořechy
- lístky máty
Do sekáčku si dejte postupně všechny výše uvedené ingredience a rozmixujte vše dohladka.
Poté směs přendejte do pěkné misky nebo misek, ozdobte sýrem, ořechy a mátou. Můžete posypat také chilli vločkami.
Podávejte s bílou bagetkou nebo domácím chlebem - jako my :-)! Ale o něm až příště :-)
DOBROU CHUŤ!!!!!!
Žádné komentáře:
Okomentovat