čtvrtek 23. července 2015

Celozrnné tortily

Celozrnné tortily




Celozrnné tortily a tousty hrají u nás (nebo spíš u mě) v létě hlavní roli - co se pečiva týče. Je to lehké, snadno stravitelné a hlavně snadno připravitelné ;)! A to je základ!

Na cca 12ks budete potřebovat:
  • 400g pšeničné hladké či celozrnné mouky
  • 1 lžíce soli
  • 115ml olivového oleje (3/4 hrnku)
  • 115ml teplé vody (3/4 hrnku)
  • 1 lžička bezfosfátového prášku do pečiva

Mouku smíchejte se solí a kypřícím práškem, poté přilévejte vodu a olej a důkladně prohnětejte. 
Nechte 15 minut stát na lince.
Na dostatečně pomoučené ploše vyválejte kulaté velmi tenké placky (já jsem je i z pomoučeného válu obracela obracečkou, aby se nepotrhaly).
Poté je opékejte na rozpálené pánvi cca 3minuty jednu stranu a 1minutu druhou stranu.
Můžete si je připravit i do zásoby a uložit do mrazáku. V případě potřeby je potom jen vytáhněte, pokapejte vodou a znovu rozpečte.

Mé tipy na servírování:
  • s tvarohovým dipem na sladko (Tvaroh, mléko, med nebo marmeláda + ovoce)
  • s tvarohovým dipem na slano (Tvaroh, mléko, sůl, pepř, bylinky)
  • s jakýmkoliv salátem
  • s avokádem, rukolou, výrazným sýrem a pokapané balzamikem
  • nebo jen tak pokrájené na "tyčinky":)


Přeji DOBROU CHUŤ!!

Žádné komentáře:

Okomentovat