úterý 21. července 2015

Cuketovo-banánový chlebík

Cuketovo-banánový chlebík


Mám ráda vláčné buchty a tak mě kombinace banánů a cukety lákala a musím se přiznat, že když jsem jej včera večer upekla, tak jsem ráno hopkala z postele rovnou do kuchyně!! A moc jsem si na tom svém díle pochutnala! Tak snad si pochutnáte také!

Na 1 chlebík budete potřebovat:
  • 4 menší zralé banány
  • 1 oloupaná nastrouhaná cuketa
  • 115g rozpuštěného másla
  • 2 velké lžíce marmelády nebo džemu
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 50g medu nebo sirupu
  • pár kapek vanilkové esence

  • 240g celozrnné mouky (špaldové, nebo žitné či pohankové,já použila 40g pohankové a 200g špaldové)
  • 1 balení prášku do pečiva
  • 1 lžička sody na pečení
  • špetka soli
  • hrst dýňových semínek a rozinek (ale nemusí být)
Troubu si předehřejte na 180st. Formu na biskupský chlebíček si vyložte pečícím papírem (zkuste ji nejdřív vymazat olejem, papír bude potom lépe držet). Ingredience z prvního odstavce rozmixujte (ponorným mixérem nebo ručním šlehačem či elektrickým sekáčkem). V druhé míse smíchejte dohromady všechny ingredience z druhého odstavce a poté přidejte k první "mokré" směsi a vše ještě pořádně promíchejte. 
Hotovou směs vylijte do připravené formy a dejte péct do předehřáté trouby na 60st. Po dopečení nevyndávejte hned chlebík z trouby, mohl by tou prudkou změnou teploty zreagovat tak, že by mu "spadl" nadýchnutý vzhled.
Podávejte samotné, s máslem nebo jako já - s chia marmeládou a kopečkem polotuhého kokosového mléka ;)!

Přeji vám DOBROU CHUŤ!


Žádné komentáře:

Okomentovat