úterý 14. července 2015

Drobenkový koláč s tofu

Drobenkový koláč s tofu







Na kulatý drobenkový koláč budete potřebovat:
  • 120g celozrnné špaldové mouky
  • 130g dětské krupice
  • 1 a půl lžičky bezfosfátového kypřícího prášku
  • 100g třtinového cukru
  • 700g strouhaných jablek
  • 200g natural tofu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 2 lžíce medu
  • 80g másla
V jedné míse smícháme nastrouhaná jablka s medem, skořicí a s nastrouhaným tofu. 
V druhé míse smícháme mouku s kypřícím práškem, dětskou krupicí a třtinovým cukrem. 
Koláčovou formu si vymažeme máslem nebo kokosovým olejem.
Na dno vsypeme 1/3 suché moukové směsi, na to dáme 1/2 jablečné směsi, na to další třetinu suché moukové směsi, na to zbytek jablečné směsi a na závěr to posypeme zbylou třetinou moukové směsi. 
Na tuto poslední vrstvu nastrouháme na hrubém struhadle 80g másla a dáme péct do předehřáté trouby na 45minut, na 170st.

Podáváme s kopečkem jogurtu a snítkem máty. 
Připíjíme nějaký chutný ranní mok :)

Přeji dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat