Drobenkový koláč s tofu
Na kulatý drobenkový koláč budete potřebovat:
- 120g celozrnné špaldové mouky
- 130g dětské krupice
- 1 a půl lžičky bezfosfátového kypřícího prášku
- 100g třtinového cukru
- 700g strouhaných jablek
- 200g natural tofu
- 1 lžička mleté skořice
- 2 lžíce medu
- 80g másla
V jedné míse smícháme nastrouhaná jablka s medem, skořicí a s nastrouhaným tofu.
V druhé míse smícháme mouku s kypřícím práškem, dětskou krupicí a třtinovým cukrem.
Koláčovou formu si vymažeme máslem nebo kokosovým olejem.
Na dno vsypeme 1/3 suché moukové směsi, na to dáme 1/2 jablečné směsi, na to další třetinu suché moukové směsi, na to zbytek jablečné směsi a na závěr to posypeme zbylou třetinou moukové směsi.
Na tuto poslední vrstvu nastrouháme na hrubém struhadle 80g másla a dáme péct do předehřáté trouby na 45minut, na 170st.
Podáváme s kopečkem jogurtu a snítkem máty.
Připíjíme nějaký chutný ranní mok :)
Přeji dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat