Koláč v podobě mufinů je skvělou možností, jak si dát snídani v cuku letu a taky je můžete mít v zachovalém tvaru všude s sebou. Jak pro sebe na svačinku, tak pro své milé...Zkrátka a dobře teď u nás docela "frčí"!
Na 12 mufinů budete potřebovat:
- 1 a 1/2 šálku špaldové mlouky
- 1 šálek jemných ovesných vloček
- 2/3 šálku mléka
- 1 šálek jablečného pyré (nebo domácí závařeniny, já používám svou Chia marmeládu)
- 1 šálek dýňového pyré
- 2 lžíce rozinek
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička kypřícího prášku
- 1 sáček vanilkového cukru
- 2 bílky
- 2 lžičky skořice (nebo perníkového koření)
Dýňové pyré získáte tak, když 1 dýni hokkaidó očistíte, omyjete, rozpůlíte, vydlabete semínka a nakrájíte ji na kostičky. Poté ji na troše vody (2cm ode dna) podusíte 15-20minut (pod pokličkou). Až bude dýně měkká, tak ji tyčovým mixérem rozmixujete.
Troubu rozehřejte na 200st. Přichystejte si formičky na mufiny a je-li to třeba, vymažte je máslem. Do jedné mísy vsypte mouku, vločky, jedlou sodu, kypřící prášek, cukr a skořici nebo perníkové koření. Vše dohromady promíchejte. Poté v druhé míse smíchejte dýňové pyré, jablečné pyré nebo marmeládu, mléko a 2 bílky. Tekutou směs postupně přilévejte k suché směsi a vše důkladně promíchejte. na závěr přidejte také rozinky. Výslendou směsí plňte pomocí lžíce mufinové formičky. Na závěr ještě posypte ovesnýma vločkama. Pečte 25-30minut.
Ideálním doplňkem je k těmto mufinům poctivý bílý jogurt (nebo jako u nás - smíchaný jogurt s použitou marmeládou). Připíjejte bílou kávu či caro. Pokud se Vám mufiny zdají být málo sladké, pokapejte si je na závěr ještě např. datlovým sirupem.
Přejeme dobrou chuť!!
Žádné komentáře:
Okomentovat