úterý 14. července 2015

JAHODY

JAHODY


K tomuto koláči mě vždycky napadne jediný přívlastek: AKORÁT. Je totiž tak akorát sladký, tak akorát pevný, tak akorát zdravý a tak akorát snědený(za víc než jeden den :)).
Sezóna jahod je v plném proudu a určitě víte, že když si koupíte plný košík tohoto ovoce, tak si jej doma schovávat příliš dlouho nemůžete. A tak pokud už jste z nich vyzkoušeli koktejl, zmrzlinu či džem - jděte ještě do tohoto receptu! Stojí za to!
A v čem nám právě jahody tolik prospívají?
Třísloviny obsažené v jahodách působí protizánětlivě, antibakteriálně, jahody jsou bohaté na kyselinu listovou a draslík, žádné tuzemské ovoce není tak bohaté na mangan, stopový prvek, jež zasahuje do celkového metabolismu organismu. Produkuje tvorbu a sílu kostí a krve, vyživuje nervy a mozek, podporuje libido a zásobuje barevnými pigmenty vlasy a kůži, povzbuzuje činnost štítné žlázy.

K léčivým účinkům jahod dále patří skutečnost, že zbavují střeva jedovatých látek, zmírňují trávicí obtíže, posilují imunitní systém, podporují růst buněk, odvodňují a snižují krevní tlak.

Na dalších stránkách najdete pár dobrých receptů;)!

Žádné komentáře:

Okomentovat