JAHODY
K tomuto koláči mě vždycky napadne jediný přívlastek:
AKORÁT. Je totiž tak akorát sladký, tak akorát pevný, tak akorát zdravý a tak
akorát snědený(za víc než jeden den :)).
Sezóna jahod je v plném proudu a určitě víte, že když si
koupíte plný košík tohoto ovoce, tak si jej doma schovávat příliš dlouho
nemůžete. A tak pokud už jste z nich vyzkoušeli koktejl, zmrzlinu či džem -
jděte ještě do tohoto receptu! Stojí za to!
A v čem nám právě jahody tolik prospívají?
Třísloviny obsažené v jahodách působí
protizánětlivě, antibakteriálně, jahody jsou bohaté na kyselinu
listovou a draslík, žádné tuzemské ovoce není tak bohaté na mangan,
stopový prvek, jež zasahuje do celkového metabolismu organismu. Produkuje tvorbu
a sílu kostí a krve, vyživuje nervy a mozek, podporuje libido
a zásobuje barevnými pigmenty vlasy a kůži, povzbuzuje činnost štítné
žlázy.
K léčivým účinkům jahod dále patří skutečnost, že zbavují střeva jedovatých látek, zmírňují trávicí obtíže, posilují imunitní systém, podporují růst buněk, odvodňují a snižují krevní tlak.
K léčivým účinkům jahod dále patří skutečnost, že zbavují střeva jedovatých látek, zmírňují trávicí obtíže, posilují imunitní systém, podporují růst buněk, odvodňují a snižují krevní tlak.
Na dalších stránkách najdete pár dobrých receptů;)!
Žádné komentáře:
Okomentovat