úterý 14. července 2015

Špladovo-jablečný štrůdl

Špaldovo-jogurtový štrůdl







Na 1 štrůdl budete potřebovat:
  • 125g špaldové hladké mouky
  • 4 polévkové lžíce bílého jogurtu
  • 1 a 1/2 lžíce olivového oleje
  • 1 žíčka třtinového cukru
  • špetka soli
Náplň:
  • 125g nadrcených vlašských ořechů
  • 125g nastrouhaných jablek
  • 2-3lžíce agávového sirupu nebo medu
  • 1 lžička skořice
  • 1 hrst rozinek
  • 1 vejce na potření
  • 1 hrst oloupaných pokrájených mandlí nebo sezamu na posyp

Z mouky, soli, olivového oleje a bílého jogurtu uhněteme těsto. To zabalíme do potravinářské fólie a dáme na chvíli dopočívat do ledničky. 
Mezitím si rozehřejeme troubu na 180st. 
Nadrtíme si ořechy (klepáčkem na maso přes sáček nebo v elektrickém sekáčku), oškrabeme a nastrouháme 2 jablka a připravíme zbytek ingrediencí. 
Poté vytáhneme těsto z lednice a na pomoučeném pečícím papíře jej vyválíme do tvaru obdélníku. Posypeme jej ořechy, nastrouhanými jablky, rozinkami, skořicí a zakapeme sirupem. Z té delší strany jej zarolujeme tak, aby ta překrývaná část těsta byla vespod. Kraje zahneme také dospod. Povrch těsta potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme jej mandlemi nebo sezamem. 
Dáme do trouby na 30min. 
Po vychladnutí rozkrájíme a podáváme s kopečkem zakysané smetany nebo jen tak k rannímu chutnému moku :)!

Přeji dobrou chuť!!

Žádné komentáře:

Okomentovat