čtvrtek 20. srpna 2015

Bulgur s cuketou a avokádem

Bulgur s cuketou a avokádem

lehký letní oběd



Jedná se o dokonalou zdravou letní pochoutku! Nejen cuketa a avokádu se totiž v tomto pokrmu skrývá! Najdete tam také cizrnu, rajčata, špenát.....A to vše je hotové za pár minut!

Ingredience pro 4 osoby:

  • 180g bulguru
  • 1 cuketa
  • 2 rajčata (nemusí být)
  • 1 hrst špenátu (nemusí být)
  • 1 konzerva cizrny
  • 3 lžíce tamari (sojová omáčka)
  • 1 avokádo (nebo 2 lžíce tahini)
  • šťáva z 1 citronu
  • sůl, pepř, olivový olej


Bulgur propláchneme a zalijeme jej dvojnásobným množstvím vody (360ml). Přidáme citrónovou šťávu, 1 lžíci tamari a 2 minuty povaříme. Poté přikryjeme a necháme 15minut pod poličkou dojít.
Mezitím si nakrájíme cuketu na kostky, vsypeme ji na pánev spolu s 1 lžící tamari. Osolíme, opepříme a vaříme 5-7minut.
Na závěr přidáme k cuketové směsi nakrájené rajčata, vydlabané avokádo, cizrnu, špenát, poslední lžíci tamari, chvíli ještě pokrm povaříme a vše to potom promícháme s bulgurem.
Pokapeme olivovým olejem a můžeme ještě posypat opraženými dýňovými semínky.

Přeji DOBROU CHUŤ

Žádné komentáře:

Okomentovat