pondělí 24. srpna 2015

Čočka s dýní po indicku

zahřeje na těle i na duši



Ingredience:


  • 1/2 dýně Hokkaidó
  • 1 hrnek červené čočky
  • 4 rajčata
  • 2 mrkve
  • 2 lžičky kari
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 lžička mletého zázvoru (nebo 2-3cm čerstvého)
  • 2 stroužky česneku
  • řepkový olej, sůl, pepř
Ve větším hrnci rozpálíme olej a opečeme na něm stroužky, zázvor, kmín a kari. Přimícháme čočku, nakrájenou dýni, mrkev a rajčata na kostičky, sůl, pepř a vše spolu promícháme.
Poté přilijeme 500ml vody a 20minut na mírném ohni povaříme.
Podáváme s rýží, kterou uvaříme dle návodu. (já přidávám ještě lžíci sojové omáčky Tamari a šťávu z 1/2 citronu).

Přeji DOBROU CHUŤ!!

Žádné komentáře:

Okomentovat