pondělí 10. srpna 2015

Cuketovo-polentový koláč

Cuketovo-polentový koláč

 s jogutovou majonézou




Sezóna cuket je tu! A tak nastává období, kdy je dávám do všeho. V nejbližších dnech se tedy můžete těšit na spoustu receptů obohacených o tuto výtečnou zeleninku!
Nyní vám představuji lehkou obědovou verzi.

Na 1 kulatý koláč budete potřebovat:


  • 400ml plnotučného mléka
  • 300g Selského jogutu
  • 75ml olivového oleje
  • 350g instantní polenty
  • 70g hladké mouky
  • 1 lžičku soli
  • 1 středně velkou cuketu
  • 100g sušených rajčat
  • 100g balkánského sýra


Všechny sypké ingredience (mouku, polentu,sůl) smícháme dohromady.
V druhé míse smícháme olej s jogurtem a mlékem. Obě směsi spolu poté promíchejte.
Cuketu si nakrájejte na plátky, sušená rajčata pokrájejte na menší kousky a sýr také.
Vše přidejte k polentové směsi.
Vařečkou vše spolu promíchejte a přendejte na kulatou koláčovou formu vystlanou pečícím papírem.
Pečte při 200st., 25minut.

Podávejte na listovém salátku zakápnutým citrónovou šťávou a s jogutovou majonézou, kterou si připravíte z:

  • 1 lžíce tatarky nebo majonézy
  • 4 lžic smetanového jogurtu
  • kůry z bio citronu nebo 1 lžičky citrónové šťávy
  • sůl, pepř, bylinky (nemusí být)
Na úplný závěr můžete výsledný pokrm pokapat ještě chilli omáčkou!

Pro tyto parné dny je to ideální lehký oběd!!

Přeji všem DOBROU CHUŤ!!!




Žádné komentáře:

Okomentovat