Cuketovo-polentový koláč
s jogutovou majonézou
Sezóna cuket je tu! A tak nastává období, kdy je dávám do všeho. V nejbližších dnech se tedy můžete těšit na spoustu receptů obohacených o tuto výtečnou zeleninku!
Nyní vám představuji lehkou obědovou verzi.
Na 1 kulatý koláč budete potřebovat:
- 400ml plnotučného mléka
- 300g Selského jogutu
- 75ml olivového oleje
- 350g instantní polenty
- 70g hladké mouky
- 1 lžičku soli
- 1 středně velkou cuketu
- 100g sušených rajčat
- 100g balkánského sýra
Všechny sypké ingredience (mouku, polentu,sůl) smícháme dohromady.
V druhé míse smícháme olej s jogurtem a mlékem. Obě směsi spolu poté promíchejte.
Cuketu si nakrájejte na plátky, sušená rajčata pokrájejte na menší kousky a sýr také.
Vše přidejte k polentové směsi.
Vařečkou vše spolu promíchejte a přendejte na kulatou koláčovou formu vystlanou pečícím papírem.
Pečte při 200st., 25minut.
Podávejte na listovém salátku zakápnutým citrónovou šťávou a s jogutovou majonézou, kterou si připravíte z:
- 1 lžíce tatarky nebo majonézy
- 4 lžic smetanového jogurtu
- kůry z bio citronu nebo 1 lžičky citrónové šťávy
- sůl, pepř, bylinky (nemusí být)
Na úplný závěr můžete výsledný pokrm pokapat ještě chilli omáčkou!
Pro tyto parné dny je to ideální lehký oběd!!
Přeji všem DOBROU CHUŤ!!!
Žádné komentáře:
Okomentovat