Můj favorit mezi dýňovými jídly
Ingredience pro 2-4 osoby:
- 1 středně velká dýně Hokkaido
- ½ kelímku smetany na vaření
- 2 lžíce sojové omáčky (shoyu nebo tamari)
- 1
lžička citronové šťávy nebo umeocta
- Sůl, pepř
- Niva (nebo jiný sýr) na posypání
- Vlašské ořechy nebo dýňová semínka na posypání
Dýni jsem umyla, očistila, rozpůlila, vydlabala semínka a
nakrájela jsem ji na kostičky. Do hrnce jsem nalila 2-4 cm vody, pořádně jsem
ji osolila a vsypala jsem do ní pokrájenou dýni. Vařila jsem 20min. Poté jsem
přidala smetanu, sojovou omáčku a zakápla pár kapkama citronu. Pořádně jsem vše
opepřila a následně rozmixovala mixérem. Nechala jsem ještě pár minout pod
pokličkou stát a pak jsem ještě přidala parmazán. Můžete omáčku doplnit ještě o
bylinky jako je tymián, chilli nebo zázvor – dostane potom jiný šmrnc.
Přeji DOBROU CHUŤ!!
Žádné komentáře:
Okomentovat