neděle 30. srpna 2015

Dýňová omáčka


Můj favorit mezi dýňovými jídly





Ingredience pro 2-4 osoby:
  • 1 středně velká dýně Hokkaido
  •  ½ kelímku smetany na vaření
  • 2 lžíce sojové omáčky (shoyu nebo tamari)
  • 1 lžička citronové šťávy nebo umeocta
  • Sůl, pepř
  • Niva (nebo jiný sýr) na posypání
  • Vlašské ořechy nebo dýňová semínka na posypání

Dýni jsem umyla, očistila, rozpůlila, vydlabala semínka a nakrájela jsem ji na kostičky. Do hrnce jsem nalila 2-4 cm vody, pořádně jsem ji osolila a vsypala jsem do ní pokrájenou dýni. Vařila jsem 20min. Poté jsem přidala smetanu, sojovou omáčku a zakápla pár kapkama citronu. Pořádně jsem vše opepřila a následně rozmixovala mixérem. Nechala jsem ještě pár minout pod pokličkou stát a pak jsem ještě přidala parmazán. Můžete omáčku doplnit ještě o bylinky jako je tymián, chilli nebo zázvor – dostane potom jiný šmrnc.

Přeji DOBROU CHUŤ!!

Žádné komentáře:

Okomentovat