dýňová klasika
Klasika všech klasik, co se dýně týče. A byl by snad hřích
sem nepřidat i tento recept. Způsobů, jak si připravit skvělou dýňovou polévku
je spousta. Já vám zde prozradím základní recept a pak nějaké mé vyzkoušené
tipy a dál už je jen na vás, jak budete vynalézaví a originální;)!
Ingredience:
- 1 středně velká dýně Hokkaido
- 1l zeleninového vývaru (např. z BIO kostky)
- 1 cibule
- 1 lžička citrónové šťávy nebo umeocta
- Sůl, pepř
Můžete přidat: chilli, zázvor, kokosové mléko,
petrželku, koriandr, brambor, mrkev, zakysanou smetanu, dýňová či slunečnicová
semínka, tahini, sójovou omáčku
Dýni důkladně omyjte a očistěte kartáčkem. Rozpulte ji,
vydlabejte semena a zbylé kousky nakrájejte na kostičky. Cibuli pokrájejte na
drobno. Do hrnce nalijte olej, přidejte pokrájenou cibulku. Chvíli
orestujte. Přidejte nakrájenou dýni a vámi vybrané koření. Zalijte vývarem a
vařte cca 20minut do změknutí dýně. Po uvaření polévku dochuťte citrónovou
šťávou a důkladně promixujte. Podávejte s kopečkem zakysané smetany a
opraženými dýňovými nebo slunečnicovými semínky.
Přeji DOBROU CHUŤ!!!
Žádné komentáře:
Okomentovat