neděle 30. srpna 2015

Dýňová polévka

dýňová klasika



Klasika všech klasik, co se dýně týče. A byl by snad hřích sem nepřidat i tento recept. Způsobů, jak si připravit skvělou dýňovou polévku je spousta. Já vám zde prozradím základní recept a pak nějaké mé vyzkoušené tipy a dál už je jen na vás, jak budete vynalézaví a originální;)!


Ingredience:
  • 1 středně velká dýně Hokkaido
  • 1l zeleninového vývaru (např. z  BIO kostky)
  • 1 cibule
  • 1 lžička citrónové šťávy nebo umeocta
  • Sůl, pepř
Můžete přidat: chilli, zázvor, kokosové mléko, petrželku, koriandr, brambor, mrkev, zakysanou smetanu, dýňová či slunečnicová semínka, tahini, sójovou omáčku

Dýni důkladně omyjte a očistěte kartáčkem. Rozpulte ji, vydlabejte semena a zbylé kousky nakrájejte na kostičky. Cibuli pokrájejte na drobno.  Do hrnce nalijte olej, přidejte pokrájenou cibulku. Chvíli orestujte. Přidejte nakrájenou dýni a vámi vybrané koření. Zalijte vývarem a vařte cca 20minut do změknutí dýně. Po uvaření polévku dochuťte citrónovou šťávou a důkladně promixujte. Podávejte s kopečkem zakysané smetany a opraženými dýňovými nebo slunečnicovými semínky.

Přeji DOBROU CHUŤ!!!

Žádné komentáře:

Okomentovat