neděle 30. srpna 2015

Zapečená dýně s houbami a polentou

 Jídlo, které si můžete udělat dopředu a pak nebudete muset nic řešit!




Ingredience:
  • ½ vydlabané dýně
  • 200g sýru niva
  • 200g hub nebo žampiónů
  • 1 cibule
  • 1 hrnek kukuřičné krupice
  • Olivový olej, sůl, pepř, petrželka, mletá paprika

Troubu si zapneme na 200st. Vydlabanou dýni nakrájíme na kostky. Dno zapékací formy si vysteleme pečícím papírem a dáme do ní pokrájenou dýni. Osolíme, 
opepříme, zakápneme olivovým olejem a vložíme do trouby. Do hrnce nalijeme 1l vody, osolíme a dáme vařit. Poté si nakrájíme cibulku na jemno a houby na plátky. V pánvičce si rozpálíme olej a vložíme do něj cibulku. Chvíli restujeme. Poté přidáme houby. Osolíme, opepříme a necháme na mírném plameni 5minut podusit. Když začne vařit voda v hrnci, tak do ní vsypeme 1 hrnek kukuřičné krupice a cca 5 minut stále mícháme. Až se vypaří přebytečná voda a zbyde nám hustá kukuřičná kaše, tak sporák vypneme. Sýr nivu si nastrouháme nebo nakrájíme na plátky. Až je dýně měkká (trvá to 15-20min.), tak  ji šťouchadlem na brambory trochu pomačkáme, posypeme cibulovo-houbovou směsí, petrželkou, (můžete přidat i vlašské ořechy!) nivou a nakonec pomocí stěrky zakryjeme povrch kukuřičnou kaší. Posypeme mletou paprikou a dáme ještě na 20min. zapéct.

Přeji DOBROU CHUŤ


Žádné komentáře:

Okomentovat