Jídlo, které si můžete udělat dopředu a pak nebudete muset nic řešit!
Ingredience:
- ½
vydlabané dýně
- 200g
sýru niva
- 200g
hub nebo žampiónů
- 1
cibule
- 1
hrnek kukuřičné krupice
- Olivový
olej, sůl, pepř, petrželka, mletá paprika
Troubu si zapneme na 200st. Vydlabanou dýni nakrájíme na
kostky. Dno zapékací formy si vysteleme pečícím papírem a dáme do ní pokrájenou
dýni. Osolíme,
opepříme, zakápneme olivovým olejem a vložíme do trouby. Do
hrnce nalijeme 1l vody, osolíme a dáme vařit. Poté si nakrájíme cibulku na
jemno a houby na plátky. V pánvičce si rozpálíme olej a vložíme do něj
cibulku. Chvíli restujeme. Poté přidáme houby. Osolíme, opepříme a necháme na
mírném plameni 5minut podusit. Když začne vařit voda v hrnci, tak do ní
vsypeme 1 hrnek kukuřičné krupice a cca 5 minut stále mícháme. Až se vypaří přebytečná
voda a zbyde nám hustá kukuřičná kaše, tak sporák vypneme. Sýr nivu si
nastrouháme nebo nakrájíme na plátky. Až je dýně měkká (trvá to 15-20min.),
tak ji šťouchadlem na brambory trochu pomačkáme, posypeme
cibulovo-houbovou směsí, petrželkou, (můžete přidat i vlašské ořechy!) nivou a
nakonec pomocí stěrky zakryjeme povrch kukuřičnou kaší. Posypeme mletou
paprikou a dáme ještě na 20min. zapéct.
Přeji DOBROU CHUŤ
Žádné komentáře:
Okomentovat