Ta barva vyloženě vyzývá k tomu, abyste se do něj pustili HNED!
Ingredience na 4 porce:
- 1 kg dýně Hokkaido
- 30 dkg rýže Arborio (kulatozrnná rýže)
- 1, 5 l kuřecího vývaru
- ¼ l bílého vína
- 1 cibule
- 7 dkg másla
- 10 dkg strouhaného parmazánu
- sůl a pepř
- Polníček nebo rucola
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na rozehřátém másle,
přidáme kousky oloupané dýně Hokkaido a opékáme přibližně 10 minut.
Přisypeme rýži, vlijeme bílé víno a necháme část vína odpařit. Postupně
přiléváme kuřecí vývar (asi na šestkrát) a vaříme 30 minut. Jakmile je rýže
uvařená, přidáme parmazán, sůl a pepř podle chuti. Na závěr můžeme ještě
ozdobit parmazánem nebo jiným sýrem a z polníčku vytvořit zelené hnízdečko :).
Přeji DOBROU CHUŤ!!
Žádné komentáře:
Okomentovat