neděle 30. srpna 2015

Dýňové rizoto

Ta barva vyloženě vyzývá k tomu, abyste se do něj pustili HNED!



Ingredience na 4 porce:

  • 1 kg dýně Hokkaido 
  • 30 dkg rýže Arborio (kulatozrnná rýže) 
  • 1, 5 l kuřecího vývaru
  • ¼ l bílého vína
  • 1 cibule
  • 7 dkg másla
  • 10 dkg strouhaného parmazánu
  • sůl a pepř
  • Polníček nebo rucola
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na rozehřátém másle, přidáme kousky oloupané dýně Hokkaido a opékáme přibližně 10 minut. Přisypeme rýži, vlijeme bílé víno a necháme část vína odpařit. Postupně přiléváme kuřecí vývar (asi na šestkrát) a vaříme 30 minut. Jakmile je rýže uvařená, přidáme parmazán, sůl a pepř podle chuti. Na závěr můžeme ještě ozdobit parmazánem nebo jiným sýrem a z polníčku vytvořit zelené hnízdečko :).

Přeji DOBROU CHUŤ!!


Žádné komentáře:

Okomentovat