Bohaté zeleninové jídlo
Pokud si dáte ráno na 15 minut povařit nakrájenou dýni a na
růžičky obraný květák, tak máte vystaráno s obědy pro celou rodinu
minimálně na týden :)! Teda tak je to alespoň v mém případě. Jeden
z nich Vám nyní představím.
Ingredience:
- ½ květáku
- ½ dýně
- 400g těstovin
- 1 cibule
- 4 vejce
- 1 hrnek plnotučného mléka
- 200g sýra (parmazán, eidam, niva, hermelín, gouda…)
- Sůl, pepř, tymián, olovový olej
Dýni očistíme, omyjeme, rozpůlíme a vydlabeme. Poté ji
nakrájíme na kostky. Květák omyjeme a natrháme na růžice.
Pokud budeme připravovat z těchto dvou
surovin více pokrmů, dáme je vařit každé do jiného hrnce
naplněným vodou pouze 2cm ode dna (ať se obojí spíše spaří, než vaří). Vaříme
cca 15minut. Pokud chceme připravit pouze tento pokrm a (jako vždy) spěcháme,
tak je postup následující:
Zapneme si troubu na 200st. Zapékací formu si vymažeme
olejem nebo máslem. Naplníme si hrnec vodou a důkladně ji osolíme. Vložíme
květák a dýni a dáme vařit. Tento čas vyplníme strouháním sýra. Až začne voda
vřít, přidáme těstoviny a lžíci olivového oleje. Vaříme 8-10minut. Mezitím si
do sklenice rozklepneme vejce, přidáme 200ml mléka a 100g nastrouhaného sýra.
Směs osolíme, opepříme, přidáme koření (tymián, petrželka, fenykl, kmín…).
Cibuli si nakrájíme na čtvrtky. Až budou těstoviny se zeleninou uvařené,
tak je slijeme a všechno vsypeme do zapékací mísy. Zalijeme vejci s mlékem
a sýrem a vidličkou promícháme. Na závěr přidáme cibuli a posypeme zbylým
sýrem. Dáme do trouby na 20-30minut. Podáváme s jogurtovým dipem nebo kopečkem
zakysané smetany.
Přeji DOBROU CHUŤ!!
Žádné komentáře:
Okomentovat