neděle 30. srpna 2015

Zapečené těstoviny s dýní a květákem

Bohaté zeleninové jídlo 




Pokud si dáte ráno na 15 minut povařit nakrájenou dýni a na růžičky obraný květák, tak máte vystaráno s obědy pro celou rodinu minimálně na týden :)! Teda tak je to alespoň v mém případě. Jeden z nich Vám nyní představím. 

Ingredience:
  • ½ květáku
  • ½ dýně
  • 400g těstovin
  • 1 cibule
  • 4 vejce
  • 1 hrnek plnotučného mléka
  • 200g sýra (parmazán, eidam, niva, hermelín, gouda…)
  • Sůl, pepř, tymián, olovový olej


Dýni očistíme, omyjeme, rozpůlíme a vydlabeme. Poté ji nakrájíme na kostky. Květák omyjeme a natrháme na růžice. 
Pokud budeme připravovat z těchto dvou  surovin více pokrmů, dáme je vařit každé do jiného hrnce naplněným vodou pouze 2cm ode dna (ať se obojí spíše spaří, než vaří). Vaříme cca 15minut. Pokud chceme připravit pouze tento pokrm a (jako vždy) spěcháme, tak je postup následující:

Zapneme si troubu na 200st. Zapékací formu si vymažeme olejem nebo máslem. Naplníme si hrnec vodou a důkladně ji osolíme. Vložíme květák a dýni a dáme vařit. Tento čas vyplníme strouháním sýra. Až začne voda vřít, přidáme těstoviny a lžíci olivového oleje. Vaříme 8-10minut. Mezitím si do sklenice rozklepneme vejce, přidáme 200ml mléka a 100g nastrouhaného sýra. Směs osolíme, opepříme, přidáme koření (tymián, petrželka, fenykl, kmín…). Cibuli si nakrájíme na čtvrtky.  Až budou těstoviny se zeleninou uvařené, tak je slijeme a všechno vsypeme do zapékací mísy. Zalijeme vejci s mlékem a sýrem a vidličkou promícháme. Na závěr přidáme cibuli a posypeme zbylým sýrem. Dáme do trouby na 20-30minut. Podáváme s jogurtovým dipem nebo kopečkem zakysané smetany.


Přeji DOBROU CHUŤ!!

Žádné komentáře:

Okomentovat