doslova neodolatelný
Nedá mi to - neustále se pouštět do nových zdravých pečících experimentů! Měla jsem nachystaný recept na klasickou čokoládovou buchtu podle časopisu Albert - a vyšlo z toho tohle :)! Respektive úúúplně něco jiného :)! Opět jde o snadnou záležitost a dá se říct, že snad i suroviny najdete všichni ve své spíži. A jestli ne, udělejte si zastávku ve zdravé výživě anebo je zaměňte za méně zdravé - viz závorky.
Na 1 kulatý korpus budete potřebovat:
- 250g uvařené červené řepy
- 400g pohankové mouky (nebo špaldové)
- 360g ovoce (jablka, hrušky, švestky, banány....)
- 150ml medu (nebo jiného sladidla)
- 150ml borůvkové chia marmelády (nebo jakékoliv jiné, či džemu)
- 6 lžic kakaa
- špetka soli
- kokosový olej na vymazání formy
Červenou řepu umyjeme, oloupeme a v "pařáčku" ji uvaříme do měkka (trvá to cca 1 hodinu). Ovoce si očistíme a nakrájíme. Formu si vymažeme olejem.
V míse smícháme mouku s kakaem a špetkou soli.
Troubu si předehřejeme na 190st.
Až bude řepa uvařená, tak ji spolu s nachystaným ovocem rozmixujeme, přidáme med, marmeládu nebo džem vše vlijeme do mísy s moukou a kakaem.
Vše důkladně stěrkou nebo vařechou promícháme a vlijeme do vymazané formy.
Pečeme 20-25minut. (Zda-li je těsto hotové poznáme podle zapíchnuté špejle - musí vyjít suchá, nelepivá)
Pokud by vám to ale pořád přišlo málo honosné - zkuste vychladnutý korpus potřít ještě touto skvělou polevou!!!! Na ni budete potřebovat:
- 100g datlí (nebo jiného sušeného ovoce)
- 50g medu (nebo jiného sladidla)
- 50g ořechového másla (nebo kokosového oleje či klasického másla)
- 1 lžíci kakaa
Datle (nebo jiné sušené ovoce) zalijte vřící vodou a nechte chvíli stát. Potom vodu slijte a ovoce spolu s medem, tukem a kakaem rozmixujte.
Vychladlý korpus potřete touto polevou a dejte do ledničky na alespoň pá hodin zchladnout. Ale jestli to nevydržíte, tak se do toho klidně pusťte hned :)))! A druhý den si pochutnáte na pevnější konzistenci!
A výsledek? No posuďte sami! Že se to žádné klasické buchtě nevyrovná?!?!
Přeji vám DOBROU CHUŤ!!!
Žádné komentáře:
Okomentovat