zdravá svačinka vždy po ruce
Máte odšťavňovač a nevíte co dělat s "odpadem"? Uplatnění Vašich "zbytků" najdete v tomto receptu! Pokud odšťavňovač (jako já) nevlastníte, tak nezoufejte - potřebnou zeleninu můžete i nastrouhat!
Tyto krekry splňují všechny požadavky zdravé svačinky! Jsou dlouho uchovávatelné, plné semínek a hlavně moc chutné!!!Můžete je mít stále po ruce a uzobávat je kdykoliv, když budete mít na něco chuť! A to vše s dobrým pocitem, že svému tělu prospíváte!
Tak s chutí do toho!!!
Na 1 středně velký obdélníkový plech budete potřebovat:
- 200g nastrouhané zeleniny či zbylé dužniny (hodí se mrkev, červená řepa...ale mohou být i jablka...)
- 120g ovesných vloček
- 85g slunečnicových semínek
- 85g dýňových semínek
- 3 lžíce kvalitního oleje
- 1 lžíce tahini (=sezamová pasta, můžete nahradit oříškovým máslem)
- 1 lžíce tamari (=kvalitní sójová omáčka)
- sůl, pepř
Nemáme-li dužninu, tak si nastrouháme Vámi zvolenou zeleninu.
Ovesné vločky, slunečnicová a dýňová semínka zlehka rozmixujeme a smícháme se zeleninou.
Přidáme olej, tahini pastu, tamari omáčku, sůl a pepř a rukama vytvoříme těsto.
Plech si vysteleme pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 110st.
Všechnu směs vyklopíme na plech a rukama (nebo přes potravinovou folii) vytlačíme z těsta tenký obdélníkový plát.
Dáme do trouby na 1 a půl hodiny.
Poté vytáhneme nakrájíme na malé obdélníčky a necháme vychladnout.
Krekry můžete přikusovat jen tak jako svačinku nebo podávat s dobrým dipem k večeři či snídani!
Přeji DOBROU CHUŤ!!!
Žádné komentáře:
Okomentovat