pondělí 28. září 2015

Večerní chléb

ale hodí se na jakoukoliv denní dobu :)



Je hutný, sytý a velmi zdravý. Chutná skvěle jako samotný nebo jen s máslem či nějakou pomazánkou. Já si jej vždy nakrájím a polovinu zamrazím, ať mám vystaráno na horší časy (kdy není čas na poflakování se v kuchyni).

Na 1 formu velikosti biskupského chlebíčku budete potřebovat:


  • 200g ovesných vloček
  • 200g pohankové mouky (nebo mandlové, špaldové...)
  • 150g semínek (slunečnicová, dýňová, sezamová, lněná....)
  • 150g ořechů (mandle, kešu, lískové, vlašské...)
  • 3 lžíce prášku psyllium
  • 2 lžíce chia
  • 1 lžička chlebového koření nebo jakýchkoliv bylinek
  • 600ml vody
  • 1 lžička soli, pepř

Chia semínka smícháme s vodou a necháme stát.
Ovesné vločky, ořechy a semínka rozmixujeme. Smícháme je s moukou, psylliem, kořením, solí, pepřem a nakonec přilijeme všechnu vodu s chia semínky.
Promícháme a necháme 1 hodinu stát.
Formu na biskupský chlebíček si vysteleme pečícím papírem a všechnu směs do ní rukama vtlačíme. Vidličkou můžeme ještě pěkně zarovnat.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 200st., 40minut.

Poté necháme zchladnout a nakrájíme.

Podáváme s máslem, pomazánkou, hummusem, dipem nebo k nějakému dobrému salátu.

Přeji DOBROU CHUŤ!!!

Žádné komentáře:

Okomentovat