sobota 17. října 2015

Mrkvový koláč

mimořádně zdravá dobrůtka











Jednoduchý, lehký, vláčný a vždy čerstvý!!! Mísí se v něm rostlinné i živočišné bílkoviny, takže svou vyvážeností bude působit i na vás a věřte mi, jeden  kousek Vám stačit určitě nebude:)!!

Na 1 kulatý korpus budete potřebovat:
  • 200g strouhané mrkve
  • 200g strouhaných jablek
  • 80g kokosu
  • 100g ořechů
  • 100g sušeného ovoce (datle, švetsky)
  • 50g rozinek
  • 2 lžíce kokosového oleje (nebo másla)


Na krém:
  • 125g tvarohu
  • 100g lučiny
  • 50g medu nebo agávového sirupu
  • vanilka
  • kokos na posypání


Postup je zcela prostý. Sušené ovoce rozmixujte s kokosovým olejem a ořechy. Přidejte je k strouhaným mrkvím a jablkům. (Ovoce mějte opravdu ručně nastrouhané, jinak to není ono)
Přimíchejte kokos a rozinky.
Pomocí rukou všechnu směs důkladně prohnětejte.
Poté ji vtlačte do vymaštěné kulaté formy, potřete krémem, který vytvoříte smícháním všech výše uvedených ingrediencí, posypte kokosem a dejte do ledničky na pár hodin (nebo přes noc, pokud to vydržíte) uležet.
Podávejte s šálkem dobré kávy, melty, cara nebo čaje.

Přeji DOBROU CHUŤ!!!