Hutný a chutný
Tento nákyp je opravdu poctivý!!!A hlavně je skvělou zdravou a sytou snídaní nebo i obědem v tomto podzimním období. Recept mám z nové knihy mé oblíbené autorky kuchařek Evy Francové.
Já jsem jen použila trochu více ovoce, které mi doma zbylo a tak jsem ho pak musela ještě po kouscích opéct, neboť i po hodině pečení v troubě byl uvnitř stále hodně "mokrý".
Pokud se ale budete řídit přímo receptem, bude výsledek 100% bez nutnosti dopékání;)!
Na 1 formu biskupského chlebíčku budete potřebovat:
- 2 větší jablka (nebo 3 malá)
- 1 mrkev (nebo další jablko)
- 500g tvarohu
- 3 vejce
- 7 lžic medu
- 1 lžička skořice
- 1/2 lžičky zázvoru
- 100g rozinek
- 100g vlašských ořechů
- 100g dětské krupice
- Špetka soli

Druhé jablko nakrájíme na kousky a přimícháme ke směsi.
Z bílků a špetky soli vyšleháme sníh a opatrně jej ke směsi přimícháme.
Formu na biskupský chlebíček si vysteleme pečícím papírem.
Troubu si předehřejeme na 160 st. (nejlépe horkovzdušnou) a vložíme do ní náš nákyp.
Pečeme 60 minut.
Poté jej necháme trochu zchladnout (v pootevřené troubě).
Podáváme k snídani s carem, meltou nebo dobrým čajem.
K obědu si můžeme naložit větší porci :)!
Sytost tohoto pokrmu je zaručena!!!
Přejeme vám Dobrou chuť!!
Věřte mi: Lépe chutná než vypadá :)!!!!
Žádné komentáře:
Okomentovat