pátek 23. října 2015

Tvarohový nákyp

Hutný a chutný



Tento nákyp je opravdu poctivý!!!A hlavně je skvělou zdravou a sytou snídaní nebo i obědem v tomto podzimním období. Recept mám z nové knihy mé oblíbené autorky kuchařek Evy Francové.

Já jsem jen použila trochu více ovoce, které mi doma zbylo a tak jsem ho pak musela ještě po kouscích opéct, neboť i po hodině pečení v troubě byl uvnitř stále hodně "mokrý".
Pokud se ale budete řídit přímo receptem, bude výsledek 100% bez nutnosti dopékání;)!

Na 1 formu biskupského chlebíčku budete potřebovat:
  • 2 větší jablka (nebo 3 malá)
  • 1 mrkev (nebo další jablko)
  • 500g tvarohu
  • 3 vejce
  • 7 lžic medu
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 lžičky zázvoru
  • 100g rozinek
  • 100g vlašských ořechů 
  • 100g dětské krupice 
  • Špetka soli

1 jablko a mrkev nastrouháme a smícháme je s tvarohem, medem, 3 žloutky, rozinkami, ořechy, kořením a krupičkou.
Druhé jablko nakrájíme na kousky a přimícháme ke směsi.
Z bílků a špetky soli vyšleháme sníh a opatrně jej ke směsi přimícháme.
Formu na biskupský chlebíček si vysteleme pečícím papírem.
Troubu si předehřejeme na 160 st. (nejlépe horkovzdušnou)  a vložíme do ní náš nákyp.
Pečeme 60 minut.
Poté jej necháme trochu zchladnout  (v pootevřené troubě).
Podáváme k snídani s carem, meltou nebo dobrým čajem.
K obědu si můžeme naložit větší porci   :)!

Sytost tohoto pokrmu je zaručena!!!

Přejeme vám Dobrou chuť!! 












Věřte mi: Lépe chutná než vypadá :)!!!!


Žádné komentáře:

Okomentovat