Moje nejoblíbenější podzimní večeře
Večeřela bych ji snad denně! A mí nejbližší to moc dobře ví :))! Je totiž skvělým "dojížděčem"
zbytků, je zdravá, teplá a sytá! Nemusíte nic mazat a ničím se dojídat - vše máte na jednom kousku!
zbytků, je zdravá, teplá a sytá! Nemusíte nic mazat a ničím se dojídat - vše máte na jednom kousku!
No není to skvělé?
Na 1 plech budete potřebovat:
- 125g špaldové mouky
- 120g pohankové mouky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička soli
- 100 ml vody
A dále dle libosti a stavu ledničky!
Na fotce je sice trochu jiné složení, ale mezi mé oblíbené a osvědčené ingredience patří:
- Rajčatové pyré (v sezóně to byly rajčata)
- Oregano
- Cibule
- Česnek
- Žampiony
- Brokolice
- Paprika
- Kukuřice
- Olivy
- Sýr (jakýkoliv plátkový, strouhaný, tvarůžky...)

Můžete být samozřejmě mnohem více kreativní a některé ingredience vynechat a přidat: šunku, petržel nebo pastiňák (nebojte se toho, je to s tím výtečné), špenát, vejce.....
Mouky, sůl, olej a vlažnou vodu rukama smíchejte v těsto a vyválejte jej na pečícím papírem vystlaný plech.
Pomoučeným válečkem vyválejte opravdu tenké těsto.
Na něj rozetřete rajčatové pyré, oregano, nakrájený česnek, cibuli, žampióny, papriku, brokolici (já ji ještě na pařáčku 5 minut předvařuji).
Posypejte kukuřicí, olivami a navrch rozprostřete sýr.
Vložte pizzu do trouby vyhřáté na 200st. a pečte 20-25minut.
Podávejte s dobrým večerním mokem :))))!
Přeji všem DOBROU CHUŤ!!
Žádné komentáře:
Okomentovat