čtvrtek 12. listopadu 2015

Pizza

Moje nejoblíbenější podzimní večeře





Večeřela bych ji snad denně! A mí nejbližší to moc dobře ví :))! Je totiž skvělým "dojížděčem"
zbytků, je zdravá, teplá a sytá! Nemusíte nic mazat a ničím se dojídat - vše máte na jednom kousku!
No není to skvělé?

Na 1 plech budete potřebovat:
  • 125g špaldové mouky
  • 120g pohankové mouky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 100 ml vody


A dále dle libosti a stavu ledničky! 
Na fotce je sice trochu jiné složení, ale mezi mé oblíbené a osvědčené ingredience patří:
  • Rajčatové pyré (v sezóně to byly rajčata) 
  • Oregano
  • Cibule
  • Česnek
  • Žampiony
  • Brokolice
  • Paprika
  • Kukuřice 
  • Olivy
  • Sýr (jakýkoliv plátkový, strouhaný, tvarůžky...)




Můžete být samozřejmě mnohem více kreativní a některé ingredience vynechat a přidat: šunku, petržel nebo pastiňák (nebojte se toho, je to s tím výtečné), špenát, vejce.....

Mouky, sůl, olej a vlažnou vodu rukama smíchejte v těsto a vyválejte jej na pečícím papírem vystlaný plech. 
Pomoučeným válečkem vyválejte opravdu tenké těsto.
Na něj rozetřete rajčatové pyré, oregano, nakrájený česnek, cibuli, žampióny, papriku, brokolici (já ji ještě na pařáčku 5 minut předvařuji). 
Posypejte kukuřicí, olivami a navrch rozprostřete sýr. 

Vložte pizzu do trouby vyhřáté na 200st. a pečte 20-25minut.

Podávejte s dobrým večerním mokem :))))!

Přeji všem DOBROU CHUŤ!!

Žádné komentáře:

Okomentovat