nebo "lanýže"
Tento recept jsem si opět trochu přizpůsobila a výsledek mě mile překvapil!!! Tyto pralinky (nebo "lanýže") si můžete bez výčitek dopřát po obědě ke kávičce nebo jen tak, když vás honí mlsná....nebo je můžete zabalit do pěkného celofánového sáčku a někým je obdarovat...nebo můžou sloužit jako další druh cukroví! Myslím, že uplatnění si tato dobrota u vás určitě najde!
Na cca 24 pralinek budete potřebovat:
- 200g kešu oříšků
- 30g kakaa
- 100g medu
- 50ml agávového sirupu (nebo javorového, může být i med)
- 1 lžička vanilkového extraktu (nebo špetka vanilky)
- 1 špetka soli
- 50ml vody
Kešu oříšky namočte přes noc do vody.
Druhý den vodu slijte a všechny oříšky rozmixujte spolu s kakaem a vodou.
Do mixéru dejte sirup, med, ořechy sůl a vanilku a pořádně vše rozmixujte v hladké pyré.
Až bude směs rozmixovaná v jednolitou hmotu, tak z ní pomocí malé lžičky vyplňte silikonové nebo plastové formičky na led, které uložte do mrazáku.
Za pár hodin nebo druhý den vyklepněte čokoládové kostky z formiček, obalte je v kakau a uchovávejte je v papírových košíčcích v chladu.
Přejeme vám příjemné kuchtění!