úžasná zimní snídaně!
Na jednom ze svých oblíbených webů jsem našla recept přesně dělaný pro mé zásoby ve
spíži, takže ani nebylo na co čekat. A myslím, že pokud už nějakou tu chvíli
jedete na vlně zdravých snídaní, jako já, tak máte ty samé zásoby taky doma. A
pak je to - jako vždy - rychlovka!
Ingredience:
- 250g datlí (ale můžete pouít i jiné sušené ovoce, jen pak přidejte 50g medu)
- 2 hrsti ořechů - vlašské, kešu....
- 2 vejce
- 50ml oleje (olivový nebo řepkový)
- 200ml mléka
- 1 lžička skořice
- 250g celozrnné mouky (já použila 200g špaldové a 50g pohankové)
- 1/2 prášku do pečiva
- špetka soli
Troubu si předehřejte na 200st. Formu na chlebíček si
vystelte pečícím papírem. Sušené ovoce chvíli povařte se 3 lžicemi vody, aby
trochu změklo. Potom jej v míse rozmixujte spolu s ořechy. Přidejte vejce,
olej, mléko - vyšlehejte jednolitou směs. Do druhé mísy prosijte mouku s kypřícím
práškem, přidejte špetku soli a skořici. Tuto suchou směs přidejte k té
"mokré" a vše ještě důkladně promíchejte. Vzniklé těsto vlijte do
formy a dejte péct do vyhřáté trouby na cca 40min.
Po vychladnutí (ideálně na mřížce) si chlebík dejte buď s
kopečkem polotuhého kokosového mléka, s máslem, jogurtem nebo jen tak s čajem
nebo carem. Chutná skvěle!
Přeji dobrou chuť!!!