čtvrtek 28. ledna 2016

Mrkvový chlebík

s lahodným krémem!





Recept na tento chlebík mám od Markéty Pavleje z její knihy. Pekla jsem jej víckrát, než jsem docílila té pravé kombinace chutí! A tato verze mi vyhovuje opravdu nejvíc! Sna bude i vám...

Na 1 chlebík budete potřebovat:


  • 3ks mrkve
  • 1ks kořenové petržele
  • 100g vlašských ořechů
  • 100g třtinového cukru
  • 1 vejce
  • 70ml rostlinného oleje
  • 175g špaldové mouky
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • špetka soli
  • vanilka
Mrkev a petržel nastrouháme na jemno.
Troubu si předehřejeme na 175st. (horkovzdušnou na 160st.)
Cukr smícháme s vejcem a olejem, až nám vznikne bílá pěna.
Přidáme nastrouhanou zeleninu, ořechy, špaldovou mouku, kypřící prášek, jedlou sodu, koření, špetku soli a vanilku.
Vše důkladně promícháme.
Formu na biskupský chlebíček si vymažeme olejem nebo vysteleme pečícím papírem.
Těsto vlijeme do formy a vložíme do trouby.
Pečeme 40-45minut.



Mezitím si připravíme krém:

  • 50g másla
  • 70g moučkového cukru (nebo medu či agávového sirupu)
  • 130g lučiny



Máslo smícháme s cukrem do pěny, přidáme lučinu a dáme do chladu.
Až nám chlebíček úplně zchladne, potřeme jej tímto krémem a dáme ještě na pár hodin zchladit. (ale kdo to nevydrží, může si ho dát rovnou :))!

Přejeme vám DOBROU CHUŤ!!!