pondělí 1. února 2016

Domácí lučina

jednoduchá, zdravá a hlavně: výborná!




Kdo by ji neměl rád...A když je ještě poctivě a s láskou doma vyrobená, tak chutná ještě líp!!!
Vyzkoušejte ji a kupovanou už nebudete chtít :)!!

Na domácí lučinu budete potřebovat:
  • 500g selského jogurtu
  • 1 kelímek zakysané smetany (200g)
  • 1/2 - 1 lžičku soli + bylinky na posypání

Vše v jedné misce smícháme dohromady. Poté si vysteleme cedník plenkou nebo plátnem a směs do toho nalijeme. Pod cedník dáme misku na odkapávající syrovátku a celé to takto necháme 12 hodin ležet při pokojové teplotě. Poté naši lučinu naběračkou nebo lžící přesuneme do vybrané nádoby (já použila misku) a uchováváme v ledničce. Dochutit si můžete lučinu pažitkou nebo jinými bylinkami a a věřte mi, že se po ní jen zapráší!

K lučině se ideálně hodí mrkvovo-tvarohové bulky nebo jiné pečivo.




PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!!!!