pondělí 1. února 2016

Mrkvovo-tvarohové housky

+ domácí lučina = ideální snídaně





Jsou zdravé, jsou jednoduché na přípravu a věřte mi: budou vám chutnat ;)!!


Na mrkvovo-tvarohové bulky budete potřebovat:
  • 1 balíček instantního droždí
  • 1 lžičku třtinového cukru
  • 300ml vlažné vody
  • 350g celozrnné mouky (já použila 120g pohankové a 230g špaldové)
  • 1 lžičku soli
  • 35g ovesných vloček
  • 25g slunečnicových nebo dýňových semínek
  • 2 nastrouhané mrkve
  • 1 vaničku tvarohu

Nejprve si vytvořte kvásek smícháním droždí s cukrem a polovinou vlažné vody. Mezitím si v míse smíchejte mouky, ovesné vločky, semínka, sůl, nastrouhané mrkve a tvaroh a zbytek vody. Udělejte uprostřed důlek a opatrně do něj vlévejte kvásek a směs postupně promíchávejte. Utvořte bochánek, který nechte v míse pod utěrkou minimálně hodinu kynout - při pokojové teplotě. Poté z něj utvořte 6 bochánků a nechte opět kynout - tentokrát půl hodiny. Troubu si předehřejte na 180st. a pečte v ní bulky cca 45minut. Po vytažení nechte zchladnout.


fajnšmekři si mohou dát i sladkou verzi - na lučinu kopeček marmelády ;)!


Přeji vám dobrou chuť!!!