Úžasně vláčná
Původně jsem Vám chtěla dát pár svých tipů na ranní výživné
smoothie, ale toho je teď všude kolem tolik, že jsem se rozhodla s tím
posečkat a vzít to zcela jiného konce J!
Zelená a lehká strava nás osvěží a povzbudí, ale ty pravé
jarní dny nás asi ještě čekají…Zatím je to počasí spíše zimního charakteru. A v tyto
pochmurné dny je potřeba dodat tělu spíš něco výživného, „těžšího“, co naše
tělo zahřeje a zasytí.
A tak mi přišel pod ruku právě tento skvělý recept na
jedinečnou bábovku! Z tvarohu! Je tam sice také spousta cukru a másla, ale
díky tomu je bábovka opravdu hutná a tak vám budou stačit 2 kousky
k úplnému zasycení!
- 300g špaldové nebo celozrnné mouky
- 250g tvarohu
- 200g třtinového cukru
- 200g másla
- 4 jablka
- 4 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 80ml mléka
- Citrónová kůra z 1 citronu (1 lžička citrónové kůry)
- Špetka vanilky
- 2 lžíce rumu (nebo pár kapek rumové esence)
- Špetka soli
Troubu si předehřejte na 170st.
Formu na bábovku si vymažte tukem a vysypte používanou
moukou.
Jablka oloupejte a nastrouhejte.
Žloutky ušlehejte se změklým máslem a polovinou cukru do
světlé pěny.
Postupně přidejte mouku, kypřící prášek, citrónovou kůru,
rum, tvaroh a mléko.
Důkladně promíchejte.
Z bílků, špetky soli a druhé poloviny cukru vyšlehejte
tuhý sníh (bude díky cukru pevnější).
Sníh spolu s nastrouhanými jablky opatrně vmíchejte
k těstu.
Až bude směs dobře propojená, vlijte ji do formy a dejte
péct na 45minut (otestujte špejlí, jestli vyjde po zapíchnutí suchá, je bábovka
hotová)
Nechte úplně vychladnout a poté vyklopte.
Podávejte s dobrou ranní kávou, carem, kakaem, nebo
čajem ;)!
Přejeme dobrou chuť!!!!