úterý 26. dubna 2016

Čína

další z mých oblíbených minutkových jídel!





Jídlo hotové za pár minut? Věřte mi, že to jde a ještě si na tom můžete pochutnat!
Tuto moji verzi "číny" si můžete udělat s masem nebo bez něj. Obojí chutná dobře.
Ikdyž mně nejvíce chutná s uzeným tofu!

Na 4 porce budete potřebovat:

  • 1 balení mražené směsi na čínu (nebo 400g zeleniny: brokolice, pórek, houby, mrkev...)
  • 2 lžíce sójové omáčky (já používám Shoyu nebo Tamari)
  • 2 lžíce sladké chilli omáčky (pokud vaříte i pro děti, dejte si ji až nakonec do jídla)
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 1/2 lžička zázvoru
  • 1 cibule
  • 1 lžíce černého sezamu
  • 4 lžíce arašídů (já používám nepražené a pražím si je sama)
  • 1 balení tofu nebo tempehu (nemusí být nebo můžete místo toho dát sójové kostky či 200g kuřecího masa)
  • 250g čínských nudlí (kupuji v Lídlu)
Cibuli si pokrájíme na čtvrtinky.
Maso nebo tofu nakrájíme na kostky.
Ná pánev nalijeme olej a na něm osmahneme cibulku, poté maso či tofu.
Přidáme sójovou a chilli omáčku, zázvor a na to vsypeme všechnu směs zeleniny.
Osolíme, opepříme a za občasného míchání opékáme cca 10minut.
V případě vlastní zeleniny přidáme ještě 100ml vody.
Mezitím si nasucho opražíme arašídy.

Nudle si uvaříme podle návodu.

Na talíř poté vložíme nudle, které pokapeme používaným olejem a chilli omáčkou, na ně navrstvíme směs zeleniny s masem nebo tofu, vše to posypeme arašídy a znovu zakápneme chilli omáčkou.

Přejeme vám DOBROU CHUŤ!!