Zbavte se předsudků ze školních jídelen!
Už dlouho jsem na tento tradiční, avšak často už podle názvu odrazující, recept měla chuť! A tentokrát jsem měla doma vše potřebné, tak jsem se pustila do díla a můžu vám s čistým svědomím potvrdit, že jsme si na nich pochutnali všichni - i moji dva "masaři"!
Na 4 porce budete potřebovat:
- 450g mražených fazolových lusků
- 150ml smetany (Provamel)
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce jablečného octa
- 4 lžíce Hrašky (nebo celozrnné mouky)
- 350ml vody z fazolek
- sůl, pepř
TIP: Kdo rád experimentuje, může 100ml smetany nahradit 100g sojanézy a nemusí tak přidávat jablečný ocet. Zkusila jsem to a nepoznáte rozdíl!
Fazolové lusky vysypeme do hrnce a zalijeme je vodou.
Osolíme a cca 15minut povaříme.
Z másla a hrašky (nebo mouky) vytvoříme v druhém hrnci jíšku a tu postupně (za stálého míchání metličkou) podléváme 350ml vody z vařících se fazolek.
Poté zbytek vody slijeme a fazolky přidáme ke zředěné jíšce.
Přidáme smetanu rozmíchanou s jablečným octem, dosolíme a dopepříme a ještě krátce (5minut) povaříme.
Podáváme s vařeným bramborem a vejcem na hnilíčko.
Přejeme dobrou chuť!!!