středa 13. dubna 2016

Fazolky na kyselo

Zbavte se předsudků ze školních jídelen!




Už dlouho jsem na tento tradiční, avšak často už podle názvu odrazující, recept měla chuť! A tentokrát jsem měla doma vše potřebné, tak jsem se pustila do díla a můžu vám s čistým svědomím potvrdit, že jsme si na nich pochutnali všichni - i moji dva "masaři"!

Na 4 porce budete potřebovat:

  • 450g mražených fazolových lusků
  • 150ml smetany (Provamel)
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 4 lžíce Hrašky (nebo celozrnné mouky)
  • 350ml vody z fazolek
  • sůl, pepř


TIP: Kdo rád experimentuje, může 100ml smetany nahradit 100g sojanézy a nemusí tak přidávat jablečný ocet. Zkusila jsem to a nepoznáte rozdíl!

Fazolové lusky vysypeme do hrnce a zalijeme je vodou.
Osolíme a cca 15minut povaříme.
Z másla a hrašky (nebo mouky) vytvoříme v druhém hrnci jíšku a tu postupně (za stálého míchání metličkou) podléváme 350ml vody z vařících se fazolek. 
Poté zbytek vody slijeme a fazolky přidáme ke zředěné jíšce.
Přidáme smetanu rozmíchanou s jablečným octem, dosolíme a dopepříme a ještě krátce (5minut) povaříme.

Podáváme s vařeným bramborem a vejcem na hnilíčko.



Přejeme dobrou chuť!!!