s brokolicovou kaší
Pořád si mě všichni dobírají nad mou kuchařkovskou sběratelskou vášní, ale já vždycky vím, ve které kuchařce co najdu a tak tomu bylo i nyní. Inspiraci jsem v cuku letu objevila v kuchařce od Lenky Požárové, Jak jsem proje(d)la svět.
Vše jsem si v osm večer připravila a v půl deváté už bylo vše nachystané - včetně polévky!
Tomu říkám radost z vaření :)
Na 4 porce budete potřebovat:
- 500g mletého masa (chcete-li méně tučnější, zvolte hovězí. Chcete-li šťavnatější, zvolte mix hovězího s vepřovým)
- 200g hrášku
- 1 cibule
- 1 lžička majoránky
- 1 lžička petrželky
- 1,5 lžičky soli
- pepř dle chuti
Na brokolicovou kaši:
- 0,5kg brambor
- 1 brokolice
- 20g másla
- 100ml mléka
- sůl, pepř
Cibulku si nakrájíme na drobno.
Mleté maso (rukama) smícháme s cibulkou, hráškem, majoránkou, petrželkou, solí a pepřem.
Zakryjeme potravinářskou folií a dáme na 2 hodiny (nebo přes noc) odležet do lednice.
Poté z masa vytvoříme placičky a položíme na plech vystlaný pečícím papírem.
Pečeme v předehřáté troubě na 200st., 25-30minut.
Brambory si naškrabeme a nakrájíme na čtvrtinky. Brokolici omyjeme a nakrájíme na růžice.
Vše dáme dohromady vařit do osolené vody.
Vaříme 15-20minut do úplného změknutí.
Poté přidáme máslo a ohřáté mléko a šťouchadlem na brambory vše důkladně prohněteme.
Na talíř poklademe velký kopeček brokolicové kaše a na ni položíme 1 opečený karbenátek.
Podáváme s nakrájenými rajčaty.
Přejeme DOBROU CHUŤ!!!