pondělí 18. dubna 2016

Hráškové karbanátky

s brokolicovou kaší



Pořád si mě všichni dobírají nad mou kuchařkovskou sběratelskou vášní, ale já vždycky vím, ve které kuchařce co najdu a tak tomu bylo i nyní. Inspiraci jsem v cuku letu objevila v kuchařce od Lenky Požárové, Jak jsem proje(d)la svět. 
Vše jsem si v osm večer připravila a v půl deváté už bylo vše nachystané - včetně polévky!
Tomu říkám radost z vaření :)

Na 4 porce budete potřebovat:

  • 500g mletého masa (chcete-li méně tučnější, zvolte hovězí. Chcete-li šťavnatější, zvolte mix hovězího s vepřovým)
  • 200g hrášku
  • 1 cibule
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička petrželky
  • 1,5 lžičky soli
  • pepř dle chuti


Na brokolicovou kaši:

  • 0,5kg brambor
  • 1 brokolice
  • 20g másla
  • 100ml mléka
  • sůl, pepř




Cibulku si nakrájíme na drobno.
Mleté maso (rukama) smícháme s cibulkou, hráškem, majoránkou, petrželkou, solí a pepřem.
Zakryjeme potravinářskou folií a dáme na 2 hodiny (nebo přes noc) odležet do lednice.
Poté z masa vytvoříme placičky a položíme na plech vystlaný pečícím papírem.
Pečeme v předehřáté troubě na 200st., 25-30minut.

Brambory si naškrabeme a nakrájíme na čtvrtinky. Brokolici omyjeme a nakrájíme na růžice.
Vše dáme dohromady vařit do osolené vody. 
Vaříme 15-20minut do úplného změknutí. 
Poté přidáme máslo a ohřáté mléko a šťouchadlem na brambory vše důkladně prohněteme.

Na talíř poklademe velký kopeček brokolicové kaše a na ni položíme 1 opečený karbenátek.
Podáváme s nakrájenými rajčaty.





Přejeme DOBROU CHUŤ!!!