pátek 6. května 2016

Jablečná bábovka

jablečná výtečná



Když jsem si zase objednala nějakou novou knihu s recepty na snídaně, nečekala jsem, že mě každá snídaně vyjde cca na 100,-:)! Jak už mám ve zvyku, tak jsem drahé (předrahé) suroviny nahradila klasickými dostupnými - tuzemskými! - a výsledek?? Nemám sice s čím porovnat, ale vše - včetně této bábovky - se povedlo na jedničku!!!!
A nejvyšší ocenění jsem dostala od Elišky, když prohlásila, že to chutná jako Brumík!!!!


Na 1 bábovkovou formu budete potřebovat:

  • 3 jablka
  • 5 vajec
  • 1/2 hrnku (= 100ml) řepkového oleje 
  • 3 líce medu
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/4 lžičky jedlé sody
  • 1 hrnek (=200g) polohrubé (rýžové) mouky 
  • špetka soli
  • 3 lžíce kakaa



Troubu předehřejte na 170st.
Jablka oškrabejte, nakrájejte a rozmixujte je spolu s vejci, medem a vanilkovým cukrem.
Poté přilijte olej a důkladně promíchejte.
V druhé míse smíchejte mouku se špetkou soli a s jedlou sodou.
Suchou směs postupně přimíchávejte k mokré, až vznikne jednolité těsto
Bábovkovou formu si důkladně vymažte olejem.
Vlijte do ní 2/3 těsta. 
Zbylou 1/3 smíchejte s kakaem a pomocí stěrky ji přimíchejte k "světlému těstu".
Bábovku vložte do trouby a pečte cca 40minut.
Poté nechte úplně zchladnout, vyklopte a posypejte moučkovým cukrem.



A můžete servírovat!




Přejeme vám DOBROU CHUŤ!!