jen se po něm zapráší!
Málokdy se stane, že své výtvory jím více než jeden den. Většinou to s natěšením ochutnám a pak se dělím (a část si taky dopřává má rodina k snídani, to zase jo!)! Ale u tohoto koláče jsem zůstala až do posledního drobečku!!!
Na 1 kulatou koláčovou formu budete potřebovat:
- 200g bílého jogurtu
- 1 vejce
- 100g třtinového cukru
- 100ml řepkového oleje
- 1 sáček kypřícího prášku
- 250g polohrubé (špaldové) mouky
- 2 lžíce dětské krupice (můžete vynechat)
- 5 jablek
- 1 lžíce citrónové kůry
- 100g rozinek
- 40g másla
- 1 vanilkový cukr (nebo 2 lžíce třtinového)
- 1 lžička skořice
Formu si vystelte pečícím papírem.
Troubu předehřejte na 180st.
Jablka nastrouhejte na hrubo a smíchejte je s rozinkami, citrónovou kůrou a nechte chvíli stát.
Z bílého jogurtu, 1 vejce, cukru a oleje vytvořte jednolitou směs.
Přidejte polohrubou mouku, kypřící prášek, krupici a vytvořte těsto.
Těsto vtlačte do formy a pokryjte jím celé dno.
Na to rozetřete jablečnou směs, posypejte skořicí, vanilkovým cukrem a pokrájenými plátky másla.
Dejte péct do rozehřáté trouby na 40minut.
A věřte mi, že u vás dlouho nezůstane:)!!!!
PŘEJEME DOBROU CHUŤ!!!