středa 18. května 2016

Jablečný koláč

jen se po něm zapráší!



Málokdy se stane, že své výtvory jím více než jeden den. Většinou to s natěšením ochutnám a pak se dělím (a část si taky dopřává má rodina k snídani, to zase jo!)! Ale u tohoto koláče jsem zůstala až do posledního drobečku!!!

Na 1 kulatou koláčovou formu budete potřebovat:


  • 200g bílého jogurtu
  • 1 vejce
  • 100g třtinového cukru
  • 100ml řepkového oleje
  • 1 sáček kypřícího prášku
  • 250g polohrubé (špaldové) mouky
  • 2 lžíce dětské krupice (můžete vynechat)
  • 5 jablek
  • 1 lžíce citrónové kůry
  • 100g rozinek
  • 40g másla
  • 1 vanilkový cukr (nebo 2 lžíce třtinového)
  • 1 lžička skořice


Formu si vystelte pečícím papírem.
Troubu předehřejte na 180st.
Jablka nastrouhejte na hrubo a smíchejte je s rozinkami, citrónovou kůrou a nechte chvíli stát.
Z bílého jogurtu, 1 vejce, cukru a oleje vytvořte jednolitou směs.
Přidejte polohrubou mouku, kypřící prášek, krupici a vytvořte těsto.
Těsto vtlačte do formy a pokryjte jím celé dno.
Na to rozetřete jablečnou směs, posypejte skořicí, vanilkovým cukrem a pokrájenými plátky másla.
Dejte péct do rozehřáté trouby na 40minut.


A věřte mi, že u vás dlouho nezůstane:)!!!!



PŘEJEME DOBROU CHUŤ!!!