sobota 28. května 2016

Jahodový koláč II.

Oblíbená verze mé rodiny! 







Na 1 velkou obdélníkovou zapékací formu (nebo plech) budete potřebovat:

  • 50g másla
  • 50ml řepkového oleje
  • 1 lžíce chia semínek
  • 250g jogurtu
  • 280ml plnotučného mléka
  • 170g hladké mouky
  • 160g celozrnné (špaldové, žitné, pohankové) mouky
  • 150ml bezového sirupu
  • 30g třtinového cukru (na závěrečné posypání)
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 špetka soli
  • 500g jahod

Troubu si předehřejte na 180st.
Připravte si velkou formu nebo plech.
Máslo rozpusťte a spolu s olejem vlijte do formy.
Jahody omyjte, očistěte a nakrájejte na poloviny.
V míse metličkou smíchejte mléko, jogurt, cukr, citrónovou šťávu a chia semínka a nechte chvíli stát.
Poté přisypte obě mouky se špetkou soli a kypřícím práškem a pomocí stěrky vše důkladně promíchejte.
Těsto vlijte do formy, kde již máte připravený tuk. Nijak s ním ale těsto nepromíchávejte.

Na těsto pokládejte na střídačku jahody a zasypejte je třtinovým cukrem.
Pečte zhruba 40min.




PŘEJI DOBROU CHUŤ!!!