Oblíbená verze mé rodiny!
Na 1 velkou obdélníkovou zapékací formu (nebo plech) budete potřebovat:
- 50g másla
- 50ml řepkového oleje
- 1 lžíce chia semínek
- 250g jogurtu
- 280ml plnotučného mléka
- 170g hladké mouky
- 160g celozrnné (špaldové, žitné, pohankové) mouky
- 150ml bezového sirupu
- 30g třtinového cukru (na závěrečné posypání)
- 1 prášek do pečiva
- 1 špetka soli
- 500g jahod
Troubu si předehřejte na 180st.
Připravte si velkou formu nebo plech.
Máslo rozpusťte a spolu s olejem vlijte do formy.
Jahody omyjte, očistěte a nakrájejte na poloviny.
V míse metličkou smíchejte mléko, jogurt, cukr, citrónovou šťávu a chia semínka a nechte chvíli stát.
Poté přisypte obě mouky se špetkou soli a kypřícím práškem a pomocí stěrky vše důkladně promíchejte.
Poté přisypte obě mouky se špetkou soli a kypřícím práškem a pomocí stěrky vše důkladně promíchejte.
Těsto vlijte do formy, kde již máte připravený tuk. Nijak s ním ale těsto nepromíchávejte.
Na těsto pokládejte na střídačku jahody a zasypejte je třtinovým cukrem.
Pečte zhruba 40min.
Pečte zhruba 40min.
PŘEJI DOBROU CHUŤ!!!