neděle 1. května 2016

Kávový cheesecake

neodolatelný!




Když jsem zvala rodiče od manžela k nám na návštěvu, tak jsem přemýšlela, co dobrého bych upekla ke kávě. Do rukou mi náhodně přišel recept na kávový cheesecake a už jsem se nemusela poohlížet nikde jinde. Výběr byl jasný!

Na 1 kulatou formu budete potřebovat:
  • 200 sušenek (ideálně kakaové BEBE nebo ovesné Zuzanky)
  • 50g másla
  • 4 vejce
  • 80g třtinového cukru
  • 1 hrnek espressa (nebo překapávané kávy)
  • 200g čokolády (já použila hořkou)
  • 1 čajová lžička instantní (nebo granulované) kávy
  • 2 lžíce kakaa (+1 lžíce na posypání)
  • 500g lučiny




Troubu si rozehřejeme na 160st.
Sušenky podrtíme v robotu nebo válečkem přes sáček.
Kulatou dortovou formu vysteleme pečícím papírem.
Sušenky smícháme s rozpuštěným máslem a vtlačíme je na dno formy.
Poté si ve větší míse vyšleháme vejce s cukrem. 
Přilijeme vlažnou kávu, lžičku instatní nebo granulované kávy a kakao.
Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu a přidáme ji do směsi.
Nakonec postupně přimícháváme lučinu a
metličkou vše důkladně promícháme do podoby hladkého jednolitého krému.
Směs nalijeme do formy vystlané pečícím papírem a vložíme do rozehřáté trouby na 60 minut.
Poté troubu vypneme, pootevřeme dvířka a necháme v ní náš cheesecake zchladnout.





Na závěr jej posypeme kakaem a můžeme podávat.

Uchováváme v chladu.






PŘEJEME DOBROU CHUŤ!!