neodolatelný!
Když jsem zvala rodiče od manžela k nám na návštěvu, tak jsem přemýšlela, co dobrého bych upekla ke kávě. Do rukou mi náhodně přišel recept na kávový cheesecake a už jsem se nemusela poohlížet nikde jinde. Výběr byl jasný!
Na 1 kulatou formu budete potřebovat:
- 200 sušenek (ideálně kakaové BEBE nebo ovesné Zuzanky)
- 50g másla
- 4 vejce
- 80g třtinového cukru
- 1 hrnek espressa (nebo překapávané kávy)
- 200g čokolády (já použila hořkou)
- 1 čajová lžička instantní (nebo granulované) kávy
- 2 lžíce kakaa (+1 lžíce na posypání)
- 500g lučiny
Troubu si rozehřejeme na 160st.
Sušenky podrtíme v robotu nebo válečkem přes sáček.
Kulatou dortovou formu vysteleme pečícím papírem.
Sušenky smícháme s rozpuštěným máslem a vtlačíme je na dno formy.
Poté si ve větší míse vyšleháme vejce s cukrem.
Přilijeme vlažnou kávu, lžičku instatní nebo granulované kávy a kakao.
Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu a přidáme ji do směsi.
Nakonec postupně přimícháváme lučinu a
metličkou vše důkladně promícháme do podoby hladkého jednolitého krému.
Směs nalijeme do formy vystlané pečícím papírem a vložíme do rozehřáté trouby na 60 minut.
Poté troubu vypneme, pootevřeme dvířka a necháme v ní náš cheesecake zchladnout.
Na závěr jej posypeme kakaem a můžeme podávat.
Uchováváme v chladu.
PŘEJEME DOBROU CHUŤ!!