s broskvemi
Tento koláč se pro své složení hodí k ideální snídani a obšťastní i toho největšího nenasytu - věřte mi :)! Vyzkoušela jsem samozřejmě i variantu s jahodami (viz níže) a nedokážu říct, který mi chutná více...Oba jsou totiž dokonalé!
PŘEJEME DOBROU CHUŤ!!
a ještě slíbená verze s jahodami
Tento koláč se pro své složení hodí k ideální snídani a obšťastní i toho největšího nenasytu - věřte mi :)! Vyzkoušela jsem samozřejmě i variantu s jahodami (viz níže) a nedokážu říct, který mi chutná více...Oba jsou totiž dokonalé!
Na 1 kulatou nebo obdélníkovou formu budete potřebovat:
- 50g másla
- 50ml řepkového oleje
- 1 vejce
- 280g jogurtu
- 300g müsli (nebo ovesných vloček smíchaných se vším co máte rádi:sušené ovoce, ořechy, semínka, čokoláda...)
- 100ml bezové šťávy (nebo medu či jakékoliv marmelády)
- 1 banán (nemusí být)
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
- 3 lžíce kokosu
- 3 broskve
- 150g farmářského tučného tvarohu
- 2 lžíce třtinového cukru (na závěrečné posypání)
Do formy nalijeme olej a smícháme jej s máslem.
Formu vložíme na chvíli (do rozpuštění másla) do trouby, kterou zapneme na 180st.
Mezitím v míse smícháme jogurt s vejcem, bezovou šťávou a nakrájeným banánem.
Přidáme müsli s kypřícím práškem a špetkou soli a vše důkladně stěrkou promícháme.
Broskve omyjeme a nakrájíme na měsíčky.
Do rozpuštěného oleje s máslem opatrně stěrkou přendáme všechno těsto a vyrovnáme jej po celé ploše.
Na těsto naklademe pokrájené broskve a na celý povrch rozdrobíme tvaroh
Celý koláč posypeme 3 lžícemi kokosu a dvěmi lžícemi třtinového cukru.
Dáme péct do trouby předehřáté na 180st.
Celý koláč posypeme 3 lžícemi kokosu a dvěmi lžícemi třtinového cukru.
Dáme péct do trouby předehřáté na 180st.
Pečeme cca 45minut.
PŘEJEME DOBROU CHUŤ!!
a ještě slíbená verze s jahodami
Ano, letos mě jahody úplně uchvátily!! Hlavně teda ta jejich vůně při pečení a po dopečení všemožných koláčů. Tento - JAHODOVÝ - jsme dopekly v podvečer a po večeři jsme se do něj s Eli pořádně pustily! Ta omamná vůně si o to sama řekla!
Na 1 kulatou nebo obdélníkovou formu budete potřebovat:
- 50g másla
- 50ml řepkového oleje
- 1 vejce
- 280g jogurtu
- 360g müsli (nebo ovesných vloček smíchaných se vším co máte rádi:sušené ovoce, ořechy, semínka, čokoláda...)
- 100ml bezové šťávy (nebo medu či jakékoliv marmelády)
- 1 banán (nemusí být)
- 2 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
- 60g lískových ořechů
- 500g jahod
- 150g olešnického tvarohu
- 2 lžíce třtinového cukru (na závěrečné posypání)
Formu vložíme na chvíli (do rozpuštění másla) do trouby, kterou zapneme na 180st.
Mezitím v míse smícháme jogurt s vejcem, bezovou šťávou a nakrájeným banánem.
Přidáme müsli s kypřícím práškem a špetkou soli a vše důkladně stěrkou promícháme.
Lískové ořechy na sucho na pánvi opražíme a mezi dvěmi kuchyňskými utěrkami je proválíme, abychom je (alespoň částečně) zbavily slupky.
Na těsto naklademe omyté a očištěné jahody (můžete je rozpůlit, ale celé nám doma chutnají tak nějak víc).
Na celý povrch rozdrobíme tvaroh, vysypeme ořechy a rukama je jemně přitlačíme do těsta.
Na závěr koláč posypeme dvěmi lžícemi cukru a dáme péct do trouby předehřáté na 180st.
Pečeme cca 45minut.
Pečeme cca 45minut.
Zkuste vydržet do jeho zchladnutí a poté si na něm pochutnejte stejně tak jako MY!!!
,
A takhle nevzhledně na nás do rána čekal...:-)