s jogurtem
Červenec jsem pojala v tak trochu mléčném duchu. Sama totiž v těchto vedrech moc maso nevyhledávám a tak si tělo říká alespoň o navýšení té mléčné bílkoviny! Tak snad vám přijdou tyto všechny tvarohové, jogurtové a mléčné recepty také vhod!
Tato tvarohová bábovka je ideální s domácí marmeládou nebo horkými malinami či jiným ovocem. Pokud ji chcete podávat samotnou, tak místo 100g cukru použijte 150g.
Tato tvarohová bábovka je ideální s domácí marmeládou nebo horkými malinami či jiným ovocem. Pokud ji chcete podávat samotnou, tak místo 100g cukru použijte 150g.
Přeji vám krásné prázdninové dny!
- 250g tvarohu
- 250g jogurtu
- 3 vejce
- 100g třtinového cukru
- 50ml mléka
- 1 vanilkový puding v prášku
- 250g polohrubé mouky
- špetka soli
- 1 kypřící prášek
Na závěr: moučkový cukr na poprášení a domácí marmeláda na podávání.
Troubu si předehřejte na 180st.
Tvaroh, jogurt, cukr, vejce, pudingový prášek a mléko rozmixujeme v míse tyčovým mixérem.
V míse smícháme mouku se špetkou soli a s kypřícím práškem.
K mouce přimícháme rozšlehanou tvarohovou směs a vše důkladně promícháme.
Vlijeme do vymazané a moukou (nebo kokosem) vysypané formy.
Pečeme při 180st., 30minut.
Po zchladnutí pocukrujeme moučkovým cukrem.
A když jsem bábovku při podávání pokapala ještě domácí malinovou chia marmeládou, tak se všichni olizovali až za ušima!!
PŘEJEME VŠEM DOBROU CHUŤ!!!