čtvrtek 30. června 2016

Tvarohová bábovka

s jogurtem



Červenec jsem pojala v tak trochu mléčném duchu. Sama totiž v těchto vedrech moc maso nevyhledávám a tak si tělo říká alespoň o navýšení té mléčné bílkoviny! Tak snad vám přijdou tyto všechny tvarohové, jogurtové a mléčné recepty také vhod!
Tato tvarohová bábovka je ideální s domácí marmeládou nebo horkými malinami či jiným ovocem. Pokud ji chcete podávat samotnou, tak místo 100g cukru použijte 150g.
Přeji vám krásné prázdninové dny!

Na 1 bábovkovou formu budete potřebovat:

  • 250g tvarohu
  • 250g jogurtu
  • 3 vejce
  • 100g třtinového cukru
  • 50ml mléka
  • 1 vanilkový puding v prášku
  • 250g polohrubé mouky
  • špetka soli
  • 1 kypřící prášek


Na závěr: moučkový cukr na poprášení a domácí marmeláda na podávání.



Troubu si předehřejte na 180st.
Tvaroh, jogurt, cukr, vejce, pudingový prášek a mléko rozmixujeme v míse tyčovým mixérem.
V míse smícháme mouku se špetkou soli a s kypřícím práškem.
K mouce přimícháme rozšlehanou tvarohovou směs a vše důkladně promícháme.
Vlijeme do vymazané a moukou (nebo kokosem) vysypané formy.
Pečeme při 180st., 30minut.

Po zchladnutí pocukrujeme moučkovým cukrem.







A když jsem bábovku při podávání pokapala ještě domácí malinovou chia marmeládou, tak se všichni olizovali až za ušima!!


PŘEJEME VŠEM DOBROU CHUŤ!!!