s chia marmeládou
Přináším vám opět další kousek z mých nápadů a kreativního pečení...Cukety už v mnohých částech naší republiky dozrávají a tak doufám, že se vám právě toto jejich sladké zpracování bude hodit;)!
Tento chlebíček je velice vláčný a málokdo by v něm poznal onu základní ingredienci! Takže jej směle můžete nabídnout i všem odpůrcům zdravé výživy!
Podávala jsem jej ještě s domácí malinovou chia marmeládou, ale i bez ní docela rychle mizel :)!
Tak snad s ním budete mít taky úspěchy!
Na 1 formu na biskupský chlebíček budete potřebovat:
- 1 středně velkou cuketu
- 1 hrnek müsli (nebo ovesných vloček se sušeným ovocem a ořechy)
- 1 hrnek ovesných vloček
- 1 hrnek špaldové mouky
- 1 hrnek jogurtu
- 1 hrnek třtinového cukru
- 1/2 hrnku oleje
- 1 balení kypřícího prášku
- 2 vejce
- špetka soli
* 1 hrnek = 125g
Troubu si zapneme na 180st.
Chlebíčkovou formu si vysteleme pečícím papírem.
Cuketu pořádně omyjeme a i se slupkou nastrouháme nahrubo.
Smícháme ji s cukrem, vejcem, olejem a jogurtem.
Ovesné vločky a müsli rozmixujeme. Přidáme k nim špaldovou mouku, kypřící prášek a špetku soli.
Sypkou směs přimícháme k té cuketové a poté vlijeme do formy.
Vložíme do trouby a pečeme 45-50min.
Poté necháme úplně chlebíček zchladnout.
Kdybyste náhodou měli doma přebytky jakéhokoliv ovoce, zkuste si připravit i tuto
Jednoduchou chia marmeládu!
Budete potřebovat:
- 1kg ovoce
- 300g cukru
- 1/2 citronu
- 10g másla
- 30g chia semínek
Ovoce očistíme a opláchneme.
Vložíme jej do hrnce, zasypeme cukrem, zastříkneme šťávou z citrónu a vaříme odkryté cca 1 hodinu.
Poté přimícháme chia semínka a máslo (zajistí lesklý vzhled marmelády) a ještě horké vléváme do čistých šroubovacích sklenic.
Otočíme dnem vzhůru a po zchladnutí uchováme v ledničce po dobu 1 měsíce.
Já ji zvládla vytvořit i v minimálních podmínkách na chatě, takže věřím, že to zvládne každý!
PŘEJEME DOBROU CHUŤ A KRÁSNÉ PRÁZDNINOVÉ DNY!