pondělí 29. srpna 2016

Banánovo-ovesný koláč

superzdravý!



Tento superzdravý koláč je mým dalším experimentem 
 ze skupiny hypoalergenních sladkých dezertů! Mnoho se jich sem ani nedostalo pro jejich mdlou nebo ne příliš ohromující chuť, ale tento můžu vřele doporučit;)!

Na 1 hlubší obdélníkovou formu budete potřebovat:


  • 200g jemných ovesných vloček
  • 100g rýžové (nebo pohankové) mouky
  • 100g sušeného ovoce (rozinky, meruňky, datle...)
  • 100g ořechů a semínek (kešu, lískové, vlašské, slunečnicové, dýňové...)
  • 3 banány
  • 100g medu
  • 400ml mléka (kokosového nebo klasického)
  • 2 lžíce kokosu
  • 2 vejce
  • 2 lžičky prášku do pečiva (bez fosfátů)
Ovesné vločky smícháme s moukou a práškem do pečiva.
Přidáme pokrájené sušené ovoce, ořechy a semínka.
V jiné míse rozmačkáme vidličkou 1 banán a smícháme jej s medem, vejci a postupně přiléváme také mléko.
Tekutou směs smísíme se sypkou směsí.
Formu vymažeme (kokosovým) olejem nebo máslem a vše do ní pomocí stěrky přesuneme.
Vrch ozdobíme pokrájenými banány na kolečka a posypeme jej kokosem.
Pečeme v předehřáté troubě na 180st. 35minut.



Podáváme jen tak nebo ozdobené datlovým sirupem.


PŘEJEME DOBROU CHUŤ!!