úterý 6. září 2016

Podzimní tvarohový koláč

s hruškami a jablky




O recept na tento koláč se musím podělit, protože je velice snadný, velice zdravý a hlavně velice chutný!!! Pohostíte jím zdravomilce i zdravokárce! No jen ho vyzkoušejte - a uvidíte :)!!

Na 1 kulatou formu budete potřebovat:

Korpus:

  • 2 hrnky müsli (nebo ovesných vloček s ořechy, semínky a rozinkami)
  • 1 lžíce kokosového oleje (nebo řepkového)
  • 1 hrnek datlí
  • 1 lžíce chia semínek
  • 1 lžíce kakaa
  • 100ml vody


Ovocný vrstva:

  • 2 jablka
  • 2 hrušky


Krém:

  • 250g tvarohu 
  • 250g jogurtu
  • 2 vejce
  • 2 velké lžíce medu
  • 2 lžíce kokosu
1 hrnek = 150g

Na pánvi rozpustíme olej.
Na něm opražíme dva hrnky müsli.
Ve vodě necháme po dobu 5minut zgelovatět chia semínka.
Do mixéru vložíme datle, chia semínka s vodou, opražené müsli a kakao.
Vše rozmixujeme v jednolitou hmotu.

Troubu si předehřejeme na 180st. (horkovzdušnou na 160st.)
Formu vymažeme používaným olejem.

Jablka a hrušky zbavíme jadřinců a nastrouháme (nebo je můžeme také rozmixovat v pyré).

Tvaroh smícháme s jogurtem, vejci, medem a kokosem.

Dno vymazané formy vysteleme rozmixovanou ovesnou směsí.
Na ni rozetřeme nastrouhaná jablka a hrušky.
Na ovocnou vrstvu rozprostřeme tvarohovou směs.

Vložíme do trouby a pečeme 45-50minut, až bude mít povrch zlatavý nádech.




PŘEJEME DOBROU CHUŤ!!!