Pokud už vás omrzely různé ovocné koláče nebo byste si ráno či přes den dali rádi něco opravdu čokoládového a zároveň zdravého, tak mám pro vás ideální řešení v podobě tohoto chlebíku!!!!
A v případě, že máte k čokoládě zvlášť blízký vztah, tak je pro vás v podstatě NUTNOST jej upéct! Nebudete litovat, věřte mi :)!
- 3/4 hrnku celozrnné špaldové mouky
- 1/2 hrnku rýžové mouky
- 1/2 hrnku cukru (chcete-li mít zdravější verzi, použijte: datlový, javorový či agávový sirup)
- 1/4 hrnku kakaového prášku
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
- 1 vanilkový cukr
- 1 kvalitní čokoláda (já použila z Lidlu, 81%)
- 1 hrnek kokosového mléka
- 3 jablka
- kokos na posypání
* 1 hrnek = 175g
Chlebíčkovou formu si vysteleme pečícím papírem.
V míse smícháme špaldovou mouku s rýžovou, cukrem, kakaovým práškem, práškem do pečiva, solí, vanilkovým cukrem. Přidala jsem nasekanou čokoládu, chcete-li, můžete přidat i lískové ořechy.
Oloupaná a nakrájená jablka rozmixujeme smíchám s mlékem (a sirupem, pokud jste nepoužili cukr). Přelijeme k sypké směsi a zpracujeme v kompaktní hmotu, kterou plníme chlebíčkovou formu vyloženou pečícím papírem.
(Můžeme ještě posypat kokosem, pro lepší vzhled, ale není to nutné)
Dáme péct do předehřáté trouby na 50minut.
Necháme cca 10 minut vychladnout a vyklopíme z formy.
Můžeme podávat i jako zákusek - s domácí marmeládou a kopečkem šlehačky nebo zakysané smetany.
PŘEJEME DOBROU CHUŤ!!!