středa 14. září 2016

Mrkvový perník

provoní vám domov!


Perníků jsem v ten týden udělala hned několik! U všech vítězila tato mrkvová verze - navíc zalitá rumovou čokoládou :)! U mě zvítězila zdravější verze (na fotce) - s řeckým jogurtem. Jakou si zvolíte vy, je jen na vás! Recepty přiložím oba!

Na 1 obdélníkovou formu budete potřebovat:
  • 500ml podmáslí
  • 1 vejce
  • 2 mrkve
  • 1 prášek dopečiva
  • 350g celozrnné (špaldové) mouky 
  • 1 lžíce perníkového koření
  • 100g třtinového cukru
  • 50g medu
  • 2 lžíce kakaa
  • 70ml řepkového oleje
  • špetka soli

Obdélníkovou formu si vymažte olejem. Troubu předehřejte na 180st.
Vejce vyšlehejte s cukrem a medem, přilijte podmáslí, nastrouhané mrkve a olej.
V druhé míse smíchejte mouku s kypřícím práškem, špetkou soli, kakaem a perníkovým kořením.
Tekutou směs postupné přilévejte k suché a důkladně promíchejte.
Vložte do trouby a pečte při 180st., 40-45minut.



Mezitím si můžete připravit čokoládovou polevu, na kterou budete potřebovat:
  • 1 kvalitní čokoládu
  • 3 lžíce rumu

- čokoládu roztopte ve vodní lázni a spolu s rumem promíchejte.
- až bude perník vychladlý, tak jej celý touto polevou polijte a nechte ztuhnout.



PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!!

Moje verze s řeckým jogurtem