provoní vám domov!
Perníků jsem v ten týden udělala hned několik! U všech vítězila tato mrkvová verze - navíc zalitá rumovou čokoládou :)! U mě zvítězila zdravější verze (na fotce) - s řeckým jogurtem. Jakou si zvolíte vy, je jen na vás! Recepty přiložím oba!
Na 1 obdélníkovou formu budete potřebovat:
- 500ml podmáslí
- 1 vejce
- 2 mrkve
- 1 prášek dopečiva
- 350g celozrnné (špaldové) mouky
- 1 lžíce perníkového koření
- 100g třtinového cukru
- 50g medu
- 2 lžíce kakaa
- 70ml řepkového oleje
- špetka soli
Obdélníkovou formu si vymažte olejem. Troubu předehřejte na 180st.
Vejce vyšlehejte s cukrem a medem, přilijte podmáslí, nastrouhané mrkve a olej.
V druhé míse smíchejte mouku s kypřícím práškem, špetkou soli, kakaem a perníkovým kořením.
Tekutou směs postupné přilévejte k suché a důkladně promíchejte.
Vložte do trouby a pečte při 180st., 40-45minut.
Mezitím si můžete připravit čokoládovou polevu, na kterou budete potřebovat:
- 1 kvalitní čokoládu
- 3 lžíce rumu
- čokoládu roztopte ve vodní lázni a spolu s rumem promíchejte.
- až bude perník vychladlý, tak jej celý touto polevou polijte a nechte ztuhnout.
PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!!
Moje verze s řeckým jogurtem |