neděle 4. prosince 2016

Slaný vaječný koláč

k snídani, obědu i k večeři



Tento koláč jsem dělala během dvou týdnů na několik způsobů a pokaždé se povedl, takže se nebojte a zkuste jej také! Stáčí, když dodržíte ingredience na základní korpus a náplně už můžete míchat dle stavu vaší ledničky!

Na 1 kulatou formu budete potřebovat:

Korpus:

  • 200g ovesných vloček
  • 100g celozrnné mouky
  • 50ml olivového (řepkového) oleje
  • 150ml podmáslí
  • 1 lžička soli


Náplň:

  • 250g žampiónů
  • 250g sezónní zeleniny (cukety, špenát, paprika, rajčata...)
  • 100g šunky
  • 150g cottage sýra
  • 150g strouhaného sýra
  • 350ml mléka
  • 4 vejce
  • 1/2 lžičky soli
*můžete přidat ještě bazalkové pesto nebo čerstvou bazalku


Ovesné vločky rozmixujte a smíchejte se zbytkem ingrediencí na korpus.
Poté tímto těstem vystelte kulatou předem promazanou koláčovou formu.
Všechnu zeleninu nakrájejte na proužky nebo plátky.
Šunku nakrájejte na kostičky.
Cottage sýr smíchejte s mlékem, solí a vejci.
Zeleninu naskládejte na korpus, zalijte ji vaječnou směsí a posypejte strouhaným sýrem.
Vložte do trouby předehřáté na 180st. a pečte 45-50min.




PŘEJEME DOBROU CHUŤ!!!