zdravý a sytý!
Preferuji jednu zásadu - a to, když už jíte, tak se najezte pořádně! Snídani, oběd či večeři mám tak opravdu poctivou a sytou, abych se mezi těmito hlavními jídly měla možnost naplno věnovat svým dětem a nemusela řešit pocity hladu nebo nervozitu...
A tak mi tento chlebíček vykouzlil pocit plného břicha nejedno ráno!
Na 1 menší formu biskupského chlebíčku budete potřebovat:
- 150g tvarohu
- 50g kokosového oleje (nebo másla)
- 100g pohankové mouky (nebo rýžové)
- 50g kokosové mouky (nebo mletého kokosu)
- 50g mandlí
- 2 lžičky kypřícího prášku
- špetka soli
- vanilka
- 200g jemně nastrouhané mrkve
- 3 vejce
- 3 lžíce rýžového sirupu (nebo medu)
Podávejte s oříškovým máslem nebo domácí marmeládou.
Troubu si předehřejte na 180st.
Chlebíčkovou formu vystelte pečícím papírem.
Tvaroh smíchejte s rozpuštěným olejem nebo máslem.
Přidejte vanilku, vejce, rýžový sirup, mandle a důkladně promíchejte.
V druhé míse smíchejte mouky s kypřícím práškem a špetkou soli.
Mouky postupně přimíchejte k tekuté směsi a poté vlijte do chlebíčkové formy.
Dejte do trouby a pečte cca 35min.
Přeji DOBROU CHUŤ!!!!