sobota 10. prosince 2016

Mrkvový chlebíček

zdravý a sytý!



Preferuji jednu zásadu - a to, když už jíte, tak se najezte pořádně! Snídani, oběd či večeři mám tak opravdu poctivou a sytou, abych se mezi těmito hlavními jídly měla možnost naplno věnovat svým dětem a nemusela řešit pocity hladu nebo nervozitu...
A tak mi tento chlebíček vykouzlil pocit plného břicha nejedno ráno!

Na 1 menší formu biskupského chlebíčku budete potřebovat:
  • 150g tvarohu
  • 50g kokosového oleje (nebo másla)
  • 100g pohankové mouky (nebo rýžové)
  • 50g kokosové mouky (nebo mletého kokosu)
  • 50g mandlí
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • špetka soli
  • vanilka
  • 200g jemně nastrouhané mrkve
  • 3 vejce
  • 3 lžíce rýžového sirupu (nebo medu)

Podávejte s oříškovým máslem nebo domácí marmeládou.

Troubu si předehřejte na 180st.
Chlebíčkovou formu vystelte pečícím papírem.
Tvaroh smíchejte s rozpuštěným olejem nebo máslem.
Přidejte vanilku, vejce, rýžový sirup, mandle a důkladně promíchejte.
V druhé míse smíchejte mouky s kypřícím práškem a špetkou soli. 
Mouky postupně přimíchejte k tekuté směsi a poté vlijte do chlebíčkové formy.
Dejte do trouby a pečte cca 35min.









Přeji DOBROU CHUŤ!!!!